Jörg Schüler/Getty Images
VRUĆA TEMA

RIJEČI IZBORNIKA GLASNO SU ODJEKNULE! LINO ČERVAR ŽESTOKO NAPAO DANSKE SUCE, A SADA JE STIGAO I ODGOVOR Evo što je na sve rekla apsolutna legenda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2019. 13:42

Prava drama odvijala se u ponedjeljak navečer u Kölnu, a pobjedu (22:21) u bitnom susretu za plasman u polufinale su nakon 60 minuta velike borbe odnijeli Nijemci.

Domaćini Svjetskog prvenstva slavili su u napetoj završnici, Hrvatska je bila blizu i junački je pala u jednom iscrpljujućem susretu, a Lino Červar je kao glavne krivce za takav rasplet optužio Dance koji su bili postavljeni za suce ovog dvoboja.

"Ovo je jedna pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet! Ovo nije prvi puta. Mi smo zaslužili pobjedu, ovo treba jasno reći, ne mogu suci amateri suditi ovakvu utakmicu... Nama oduzeti pobjedu, oteti nam je iz ruke! Mi smo ih nadigrali, ovo je nedopustivo... Ove suce treba eliminirati iz sudačke organizacije. Ovo je legalizacija lopovluka. Gdje je poštenje, gdje je nestalo? Kakvo je ovo Svjetsko prvenstvo...", žestok je bio hrvatski izbornik nakon utakmice.

Riječi Line Červara glasno su odjeknule u Danskoj gdje su stali u obranu svog sudačkog para kojeg su činili Mads Hansen i Martin Gjeding.

"S obzirom na sve što smo vidjeli mislim da su dobro odradili posao. Primjerice, Njemačka je imala pet isključenja u prvome poluvremenu, a Hrvatska samo dva. Nemoguće je biti sudac i ne griješiti. Možda je potrebno uvesti dodatne mehanizme. Ovo je bila tijesna utakmica i jedna odluka mnogo toga znači. Jasne su mi njihove frustracije", izjavio je umirovljeni danski vratar Kasper Hvidt u studiju TV 2 SPORTA u nastavku ipak priznavši da su Danci pogriješili kada su domaćinima dali loptu dosudivši Karačićevo probijanje u 59. minuti.

S njim se oko sporne situacije složio i Claus Møller Jakobsen.

"Mislim da to nije bio prekršaj. Teška odluka", zaključio je Jakobsen.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 03:31