REUTERS/Andreas Gebert
'NAPRAVILI SMO TO PO ŠTO SMO DOŠLI'

ŠPANJOLCIMA PRESUDIO HRVATSKI ADUT KOJEG NISU OČEKIVALI Junak iz sjene odnio nagradu za najboljeg igrača susreta: 'To je bio ključ pobjede...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2019. 00:20

Kauboji su odigrali svoju najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj, 'pala' je velika Španjolska rezultatom 23:19. Španjolci su bili favoriti u ovoj utakmici, no Červarovi izabranici nisu se ni na trenutak predali.

Svi su reprezentativci, zajedno s izbornikom Linom Červarom, nakon utakmice isticali da je timski duh bio ključan za ovaj trijumf, a s tribina je još dugo poslije susreta odjekivalo "Lino, Lino", ali i "Musa, Musa"!

Navijači su prepoznali veliku ulogu našeg pivota Željka Muse koji je dominirao u obrani, a u napadu je briljirao sa šest pogodaka te zaslužio nagradu za najboljeg igrača utakmice:

"Htio bih se zahvaliti svim navijačima koji nas podržavaju kao da je domaća atmosfera. Obrana je bila odlična, sve što smo zacrtali prije utakmice, to smo i ostvarili. To je bio ključ pobjede. Ovo je momčadska, kolektivna pobjeda. Imali su oni Vargasa na golu, ali imali smo i mi Šegu. Šego nam jako puno znači, mi se dogovaramo i prije i usred utakmice, bez toga nema rezultata. Četiri boda su tu, slijede Brazil, Njemačka, Francuska... dobro ćemo se pripremiti za te utakmice. Puno smo napravili dosad, ali opet gledano, nismo napravili ništa. Hrvatska će tražiti pobjedu u svakoj utakmici pa ćemo vidjeti što će nam donijeti budućnost.", poručio je Musa.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 17, 2019  Croatia players celebrate after the match       REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Igor Karačić također je dao svoj velik doprinos ovom slavlju. Trudio se, ali u napadu nije išlo, nije ga htio gol. No, fantastično je razigravao suigrače i odigrao maestralno u obrani:

"Shvatili smo Španjolce ozbiljno, dali smo 200 posto. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti igrati ovako. Što se izbornika tiče, imamo poseban odnos s njim. Nekad on ljuti na nas, a nekad mi na njega. Imao sam jedan ishitren udarac, ali što sad, idemo dalje. A atmosfera je bila... ma isto je igramo li u Hrvatskoj ili u Münchenu. Nadam se da će i u Kölnu biti tako. Za Brazil ćemo imati snage. Izbornik je minutažu rasporedio ravnomjerno, sačuvao je glavne adute. Bit će tu dosta trke, oni nemaju velik roster igrača, ali su prilično agresivni i brzi. Ima tu još detalja na kojima moramo poraditi, ali raduje me da od prve do zadnje minute igramo odlično. Nadam se da navijači u Hrvatskoj uživaju te da navijaju za nas onako kako smo i mi ljetos navijali za Vatrene", zaključio je Karačić.

Luka Stepančić bio je jedan od najvažnijih kotačića tijekom cijelog susreta:

"Od prve do posljednje minute kontrolirali smo utakmicu. Napravili smo ono po što smo došli, prenijeli smo četiri boda i presretni smo."

I za kraj se javio David Mandić:

"Stvarno smo igrali fenomenalno, a posebno moram istaknuti publiku i ovu fantastičnu atmosferu. Naježio sam se na svaki njihov huk i zaista se nadam da će nas i u Kölnu ovako podržati. Hvala sjajnoj publici!", pozvao je Mandić navijače da podrže Kauboje do samoga kraja prvenstva.

Raspored odigravanja utakmica drugog kruga natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Njemačkoj i Danskoj:

SKUPINA I (Koeln):

19. siječnja:

Francuska - Španjolska

Njemačka - Island

20. siječnja:

Brazil - Hrvatska

Island - Francuska

21. siječnja:

Španjolska - Brazil

Hrvatska - Njemačka

23. siječnja:

Brazil - Island

Njemačka - Španjolska

Francuska - Hrvatska

TABLICA:

1. Hrvatska 2 2 0 0 54-46 4

2. Njemačka 2 1 1 0 59-46 3

3. Francuska 2 1 1 0 49-47 3

4. Španjolska 2 1 0 1 51-48 2

5. Island 2 0 0 2 52-63 0

6. Brazil 2 0 0 2 43-58 0

SKUPINA II (Herning):

19. siječnja:

Tunis - Švedska

Danska - Mađarska

20. siječnja:

Norveška - Egipat

Mađarska - Tunis

21. siječnja:

Švedska - Norveška

Egipat - Danska

23. siječnja:

Tunis - Egipat

Norveška - Mađarska

Danska - Švedska

TABLICA:

1. Danska 2 2 0 0 66-48 4

2. Švedska 2 2 0 0 60-54 4

3. Norveška 2 1 0 1 60-54 2

5. Mađarska 2 0 1 1 60-63 1

4. Egipat 2 0 1 1 54-57 1

6. Tunis 2 0 0 2 46-70 0

Linker
22. travanj 2024 02:05