CROPIX
RUKOMETNA RAPSODIJA

SVJETSKI PRVACI SU SE PROBUDILI! Moćna Dinartova Francuska nakon lošeg otvaranja Svjetskog prvenstva ponudila nadu, pa pregazila reprezentaciju Srbije

Uspavana Francuska se ipak probudila. Nakon teškog otvaranja protiv Brazila u prvom kolu skupine A, svjetski rukometni prvaci pobijedili su Srbiju sa 32:21.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 12. siječanj 2019. 22:59

REZULTATI SP 2019.

SKUPINA A (Berlin):

Rusija - Južna Koreja 34-27

Njemačka - Brazil 34-21

Francuska - Srbija 32-21

U subotnjem programu skupine A slavila su sva tri favorita. Rusija je arhivirala Koreju, Nijemci su se poigrali s Brazilom, dok je Francuska u drugom poluvremenu otpuhala s terena srpske rukometaše.

Nisu izabranici Didiera Dinarta krenuli uvjerljivo kao što to konačni rezultat sugerira. U prvih 10 minuta postigli su samo jedan pogodak iz igre uz vrlo spor protok lopte u napadu. Prijelomni trenutak dogodio se kada je sredinom prvog dijela iz igre morao izaći srpski pivot i igrač Füchsea Mijajlo Marsenić. On se nije vraćao do pred kraj poluvremena, ali tada je već bilo kasno jer su Tricolori serijom 7:3 zaključili poluvrijeme.

REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS
Izbornik Srbije Nenad Peruničić

U drugom dijelu prednost se samo povećavala, došla je i do najviših plus 12, a najviše je nereda u srpskim redovima radio srednji vanjski Les Bleusa Kentin Mahe. Kod Francuza su zaigrali svi, sa tribina je ekipu prema najavama bodrio treninzima priključeni Nikola Karabatić i nakon početnog čupanja pobjede protiv Brazila prvenstvo za Francuze izgleda ružičasto. U sljedećem kolu čeka ih okršaj protiv Koreje, dok će Srbi, čiji su vratari protiv Tricolora imali samo pet obrana, u ponedjeljak igrati s Brazilom koji je u subotu također teško stradao.

Nijemci uvjerljivi protiv Brazila

Domaćin prvenstva Njemačka susret protiv Brazila shvatila je vrlo ozbiljno. Južnoamerikanci su dan ranije dugo u šahu imali svjetske prvake Francuze, na kraju izgubili dva razlike i to je Christianu Prokopu i njegovim pulenima bio dovoljan alarm da u dvoboj uđu bez opuštanja.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Germany v Brazil - Mercedes-Benz Arena, Berlin, Germany - January 12, 2019  Germany players applaud the fans as they celebrate after the match    REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Pomogao je na početku i sjajni vratar Wolff s nekoliko vrhunskih obrana, a već do poluvremena vodili su Nijemci s plus sedam. Na početcima poluvremena radili su domaćini najveću razliku, a demoralizirani Brazilci do kraja susreta dopustili su Njemačkoj da upiše svoju najuvjerljiviju pobjedu dosadašnjeg dijela SP-a.

Rusija nije dopustila iznenađenje protiv Korejaca

Rusija je u susretu protiv Koreje opravdala status favorita i kapitalizirala bod protiv Srbije osvojen u petak. Brzo su igrači Eduarda Kokšarova riješili pitanje pobjednika kao i Nijemci na otvaranju SP-a protiv Koreje.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Russia v Korea - Mercedes-Benz Arena, Berlin, Germany - January 12, 2019  Korea's Jeongu Kang in action with Russia's Vitaly Komogorov and Dmitry Zhitnikov         REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Do 20. minute već su vodili konačnih plus sedam, a šest od njihovih dotadašnjih 14 golova zabio je raspoloženi Danil Šiškarev. U ponedjeljak protiv Njemačke Rusija će tražiti prolaz i ranu potvrdu prolaza u drugi krug natjecanja.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 20:36