COLOGNE, GERMANY - JANUARY 21: Igor Karacic of Croatia argues with the referee during the 26th IHF Men's World Championship group 1 match between Croatia and Germany at Lanxess Arena on January 21, 2019 in Cologne, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
Jörg Schüler/Getty Images/ Ilustracija

NE STIŠAVA SE PRAŠINA

U POTPUNO NEOČEKIVANOJ SITUACIJI: BIVŠI NOGOMETAŠ NA UDARU GNJEVNIH NAVIJAČA ZBOG UTAKMICE HRVATSKE I NJEMAČKE 'Poručuju mi odvratne stvari'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.01.2019. u 15:51

 • Ne stišava se prašina nakon optužbi Line Červara i velikog dijela hrvatskog tabora da su bili žrtva pljačke i „kršenja olimpijske povelje“ od strane sudaca Madsa Hansena i Martina Gdjedinga.

  Čak i nakon što je dvojac djelomično priznao vlastitu pogrešku, prvenstveno Gjeding koji kaže da nije trebao suditi probijanje Karačiću te da nakon toga nije mogao spavati, on i njegov kolega nastavljaju primati uvrede i prijetnje putem društvenih mreža.

  Ali ne dobivaju ih samo oni. Dobar dio gnjevnih navijača nije se čak ni potrudio provjeriti koga vrijeđa pa ni kriv ni dužan stresne dane proživljava i Mads Hansen (34), bivši norveški nogometaš. Njegova je nesreća što dijeli ime i prezime s danskim „djeliteljem nepravde“, kako je to sročio Červar.

   

  - Nepoznati ljudi šalju mi poruke koje su očito namijenili sucu. Poručuju mi odvratne stvari poput „nadam se da ćeš umrijeti od raka“, „kaznit će te Bog“ i „neka te Sotona uzme“ - ispričao je „krivi“ Hansen za norvešku radio-televiziju.

  Bilo je, dodaje, i poruka koje su toliko gnjusne da ih ne želi prepričavati.

  - Ne trebate puno skrolati po mojem profilu da biste shvatili da ja nisam rukometni sudac. Ali kada su mi počele stizati poruke, odgovorio sam im da se nadam da je Njemačka pobijedila. To ih je još više razljutilo - dodao je.

  NRK-u je ustupio i screenshotove uvreda, a na jednoj se vidi kako mu navijač koji na profilnoj fotografiji ima hrvatsku zastavu objašnjava da je „glup“ jer nije sudio korake srednjem vanjskom njemačke reprezentacije. „Ti samo stojiš i gledaš. Pomogao si Nijemcima“, napisao mu je. „U pravu si. Samo što ja nisam ni gledao utakmicu“, odgovorio mu je nogometaš Hansen.

  Tagovi
  Iz drugih medija