Duvnjak
 REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
IZ SVLAČIONICE

UBIO IH JE BRAZIL, DOTUKLA NJEMAČKA, ALI VRATILI SU SE SA STILOM Kapetan uzdignute glave: 'Žao nam je, ali napravili smo dobar posao! Nije ovo kraj'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2019. 23:38

Pao im je kamen sa srca. Ubio ih je Brazil, dotukla Njemačka. Trebalo se vratiti u danu u kojem im je moglo sve biti i svejedno. Pokazali su da su momčad, izborili su osnovni cilj po koji su došli ovdje, a to je plasman u olimpijske kvalifikacije za Tokio.

Domagoj Duvnjak je kao pravi kapetan odradio sjajan posao. Iako su sumnjali da ima uopće više snage.

- Ma sve je odlično, ide to, a kad se pobijedi, sve je lakše. Nije bilo baš ugodno nakon dva poraza, pa još kada je Brazil razbio Island, što je izgledalo vrlo nezgodno, a čekala nas je Francuska. Takve utakmice pokazuju karakter momčadi i ja mogu reći da sam ponosan kako smo mi to odradili. Obrana je primila 20 golova od Francuske, 19 od Španjolske i 22 od Njemačke. Mislim da to govori puno. Dečki su ostavili sve na terenu i ostvarili smo cilj. Jedan loš dan, pa ne bih rekao čak ni dan, nego poluvrijeme bacilo nas je iz polufinala, ali to su stvari koje se ne mogu promijeniti. Naravno da nam je žao, no ipak smo napravili dobar posao. Nije još kraj, još jednu utakmicu imamo u subotu u Herningu, ali one ne odlučuje o plasmanu u kvalifikacije, samo o poziciji u njima - kaže Domagoj Duvnjak.

Igor Karačić je unatoč bolovima izdržao cijelu utakmicu, ozljedom Luke Cindrića preuzeo je teret u sredini i postigao dva važna gola.

- Sve me boli, bilo je jako teško, ali najteže je ipak bilo čekajući u hotelu na utakmicu. Ponosan sam jer smo dobili Francusku, našeg starog suparnika. Momci su izvukli svoj maksimum nakon šokantnog poraza protiv Brazila i vrlo slabog prvog poluvremena koje nam je uzelo borbu za medalje. A onda je uslijedilo razočarenje s Njemačkom i trebalo se nakon toga svega vratiti. Dobili smo Francusku, a to mogu samo vrhunke i karakterne ekipe.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 22:49