REUTERS/Andreas Gebert
ANALIZA

UGLEDNI HRVATSKI TRENER RAZOTKRIO BOLNU TOČKU KAUBOJA I LUKAVI POTEZ PROTIVNIKA 'Njega su pustili da kreće i vodi napad...'

HRVOJE HORVAT Trener Nexea za Jutarnji list analizira poraz Hrvatske od Brazila na SP-U
Piše: Hrvoje HorvatObjavljeno: 21. siječanj 2019. 17:04

PIŠE: HRVOJE HORVAT

Ovo je neugodan poraz i sada je najveći zadatak izbornika i stožera u 24 sata presložiti glave i ući od prve minute u ratničku utakmicu s Nijemcima.

Brazil je pokazao koji je naš problem u napadačkom dijelu kada su izišli na srednjeg i lijevog vanjskog odakle kreće naš napad. Pustili su nam desnog vanjskog da kreće u napad i tu nismo imali pravih rješenja.

Rekao bih da nismo dovoljno koncentrirano i agresivno otvorili utakmicu u obrani. Brazil je odigrao svoju najbolju utakmicu na prvenstvu, nisu imali breme favorita i u tom smislu im je bilo lakše nego nama. Očekivao sam tešku utakmicu nakon briljantne pobjede nad Španjolskom, odnosno da će igrači pomalo nesvjesno razmišljati o Njemačkoj i Francuskoj. Imam osjećaj da smo htjeli na brzinu riješiti utakmicu, pokazati u prvih 15-20 minuta da ćemo dominirati, ugasiti njihovu želju i ambiciju, ali nedostajala je doza koncentracije, kao i strpljenja, a tada raste i nervoza, što je dovelo i do određenog broj tehničkih grešaka što nas je koštalo lakih golova.

Nasice, 240418. 
Rukomet. 
Premier liga za prvaka, 5. kolo. Utakmica Nexe-PPD Zagreb. 
Na fotografiji: Hrvoje Horvat trener Nexea. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Brazil je imao dobre šutere u Langaru i Toledu, koji su zabili par teških golova izvana u trenucima kada smo ih stizali, ali razliku su napravili jer smo mi u napadu prerano išli rješavati situacije, brzopleto gubili lopte, nismo dovoljno cijenili loptu i dobili smo nekoliko lakših golova gdje se stvorila razlika.

Očekivao sam da ćemo u početku drugog dijela otvoriti u obrani moćno i čvrsto te zabiti lagane golove i uspjeti upisati pobjedu. Obrana je čak drugo poluvrijeme bila solidna, ulovili smo priključak, ali Brazil je bio discipliniran i strpljiv u napadu te je malo ogolio naše mane koje do sada nisu dolazile do izražaja. Problem je bio i što s Cindrićem vjerojatno nešto nije u redu, jer bi s njim utakmica imala drugačije tijekove. Imali smo nekoliko promašenih kontri, zicera i neforsiranih grešaka, ali Brazil je igrao jako dobru obranu, nešto se i njih pitalo. Pokretljivošću su nas natjerali na neke neforsirane greške. Nadao sam se da će nam u prilog ići i dvostruko isključenje Petrusa, ali je drugi dio odigrao jako pametno.

Naši su se mučili u napadu, nije bilo protočnosti, a njima je i drugi golman imao dobar dan. Šego je dobro ušao u utakmicu, a kasnije mu je malo pala koncentracija, Stevanović nam je malo vratio nadu, ali Brazil je bio prejak. No još smo u turniru, ništa nije izgubljeno, jer i dalje ovisimo sami o sebi i to je dobro, treba gurnuti u prvi plan tu činjenicu. Težim putem, ali s dvije pobjede idemo u polufinale, što nije bilo tako planirano, ali velike se stvari i događaju na teži način.

Protiv Njemačke će odlučivati nijanse. Naša prednost bi trebala biti pokretljiva 5-1 obrana, a nadam se da oni neće biti toliko precizni i strpljivi u napadu te da ćemo možda uloviti koju obranu golmana više i zabiti poneki lakši gol, jer ako budemo igrali 6 na 6 protiv njihove granitne obrane, mogli bismo ući u probleme s energijom i snagom. Preduvjet je da naši golmani budu na razini njemačkih, gdje je Wolf u sjajnoj formi.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 06:05