REUTERS/Andreas Gebert
ČETVRTA POBJEDA

FOTO: NAJUVJERLJIVIJA POBJEDA HRVATSKE NA OVOM SP-u Hrvatska s ispremiješanim sastavom razbila Bahrein, konačno zaigrala i jedna od najvećih zvijezda

Hrvatski su rukometaši bez većih poteškoća očekivano pobijedili Bahrein 32:20 i upisali četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Nitko se nije ozlijedio, odmoreni su najvažniji igrači i sada slijedi onaj prvi pravi test - utakmica protiv Španjolske koja je na rasporedu u četvrtak u 20:30.
Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2019. 13:02

HRVATSKA - BAHREIN 32-20

HRVATSKA: Šego, Stevanović 1; Duvnjak, Stepančić, Vida 5, Horvat, Karačić, Blažević, Štrlek 11 (2), Musa, Cindrić1, Mandić 1, Kozina 3, Vranković 4, Šipić 1, Bičanić 5

BAHREIN: A.Husain, Khamis; A.Merza 2, Al Samahij, Abdulredha, Ah.Husain 1, Jalal 5, M.Merza 1, Basham 3, Yaseen, Madan 1, Al Salatna, Alfardan, Saad 1, Habib 1, Al Sayyad4

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Bahrein 3 (1)

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu 4. kola B skupine pobijedila Bahrein sa 32-20 (19-9) upisavši i četvrtu pobjedu.

Pitanje pobjednika bilo je poznato i prije ove utakmice, no 'kauboji' su to trebali potvrditi i na terenu. I nije bilo nikakvog iznenađenja.

Izbornik Lino Červar iskoristio je ovu utakmicu kako bi odmorio glavne igrače, pa tako Marin Šego, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Igor Karačić i Željko Musa nisu igrali niti minute, dok je Zlatko Horvat dobio 'mrvice'. Nakon što je propustio posljednje dvije utakmice Luka Cindrić je zaigrao u prvih 16 minuta.

Bez previše potrošnje i s igračima iz drugog plana Hrvatska je već nakon prvog poluvremena imala 10 golova prednosti (19-9). Na početku drugog dijela hrvatska vrsta je otišla na +12 (22-10, 23-11), a potom se opustila i Bahrein je serijom 3-0 smanjio na 23-14. Lino Červar je odmah pozvao minutu odmora kako bi malo podigao tenzije i ritam igre, no Hrvatska u tom periodu nije postigla pogodak iz igre čak 10 minuta. Osam minuta prije kraja Bahrein je uspio smanjiti na manje od deset razlike (19-28), no Hrvatska je zaključila utakmicu serijom 4-1 za konačnih 32-20.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Manuel Štrlek sa 11 golova, Ivan Vida i Damir Bičanić zabili su po pet golova, Jakov Vranković je zabio četiri gola, dok je Ivan Stevanović sakupio 13 obrana i postigao jedan gol.

U suparničkim redovima najefikasniji bili Ahmed Jalal s pet golova, dok je Husain Al Sayyad dodao četiri gola.

Bio je to naš drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske vrste. Hrvatska i Bahrein su prvi put igrali na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 9. travnja u Danskoj, a Hrvatska je slavila s 33-22.

Hrvatska nakon četiri kola ima maksimalnih osam bodova, Španjolska je druga s dva boda manje, ali i utakmicom manje. Europske prvake večeras očekuje ogled protiv Makedonije. Island je treći sa četiri boda, koliko ima i Makedonija na četvrtoj poziciji. Posljednja dva mjesta drže Japan i Bahrein bez bodova.

"Kaubojima" sada predstoji iznimno važan dvoboj protiv Španjolske u četvrtak u 20.30 sati. Pobjedom bi osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug natjecanja prenijeli četiri boda što bi nam otvorilo vrata polufinala. U slučaju poraza dalje nosimo dva boda, a u novoj skupini nas čekaju Francuska i Njemačka.

Rezultati by SofaScore

HRVATSKA - BAHREIN 32:20

HRVATSKA: Stevanović: Bičanić, Kozina, Vranković, Vida, Štrlek, Cindrić

BAHREIN: Abdulhusain; Al Salatna, Merza, Al Samahiji, Madan, Al Sayyad, Habib

-----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

32:19 - Pogodili su Bičanić i Vida, a za najveću prednost na utakmici zabio je Stevanović s gola na gol!

29:19 - Nevjerojatni Štrlek zabija 11. pogodak na utakmici!

28:17 - Na izvrsnu Blaževićevu asistenciju Štrlek pogađa s krila, a zatim s gola na gol Manuel Štrlek zabija svoj deseti gol na utakmici!

26:15 - Štrlek dodaje još jedan gol, a zatim fantastično s devet metara Bičanić zakucava u mrežu!

24:14 - Punih deset minuta bili smo bez pogotka, to nije nešto što si smijemo dopustiti protiv ozbiljnih ekipa. Stevanović sjajno skida sedmerac, a Štrlek zabija svoj sedmi gol.

23:14 - Mandić zabija svoj prvi pogodak i to iz sedmerca, ali su se naši rukometaši opustili i primili četiri pogotka. Lino Červar zove time-out.

22:10 - Bičanić je otvorio golijadu u drugom poluvremenu, a Štrlek dodao još jedan, svoj šesti pogodak večeras! Bahrein tek u 33. minuti dolazi do dvoznamenkaste cifre. Vranković dodaje svoj četvrti pogodak uz četiri asistencije!

Červar je odlučio u ovoj utakmici dati priliku igračima koji se dosad nisu naigrali, a samim time i usput odmoriti one najaktivnije. Zagrijao je izbornik u prvih 15 minuta i Cindrića kojeg nismo gledali u prethodne dvije utakmice. Sjajna je vijest i da igrači iz drugog plana poput Vide igraju sjajnu utakmicu! Kauboji su raspucani, a 19 golova postigli su iz 24 pokušaja prema golu. Bahrein nema šanse, no nema nikakvog podcjenjivanja s naše strane i to se jasno vidi u pristupu igrača, ali i izbornika koji žestoko reagira u trenucima kada osjeti opuštanje.

19:9 - Kraj poluvremena! Hrvatska će s dvoznamenkastom prednošću otići na odmor!

18:8 - Treći gol Vide za ogromnih + 10 Hrvatske!

16:8 - Štrlek je maestralan! Njegovih 5 od 5 za + 9, ali odmah u idućem napadu Bahrein lagano zabija što je nakratko naljutilo izbornika Červara.

14:6 - Štrlek postaje prvi strijelac utakmice s četiri pogotka!

13:6 - Raste Hrvatska prednost! Igra se brzo i s puno energije iako je riječ o nama nebitnoj utakmici. Posljednji gol Kauboja djelo je Štrleka sa 7 metara.

- Odmorit će sada malo Červar Cindrića koji je na terenu proveo uvodnih 15 minuta.

8:4 - Lijep potez i akcija Bahreina koji zabija preko atraktivnog cepelina, Kauboji odmah u nastavku vežu dva pogotka. U ovim trenucima Kozina je prvi strijelac Hrvatske s tri pogotka

7:3 - Pljušte sada golovi, a najnoviji za Kauboje postigao je Kozina koji je trenutno na 2 od 2. Odmah uzimamo još jednu loptu i bježimo na + 4.

3:1 - Hrvatska podiže na +2 pogotkom Cindrića.

1:0 - Bahrein je imao prvi napad, no Kauboji dolaze u posjed i brzo preko Kozine iz kontre postižu prvi pogodak na utakmici!

0:0 - Počela je utakmica! Červar je od starta pokazao da će odmoriti dio igrača te priliku dati nekima koji se nisu toliko naigrali. Tako nam je odmah u oko upao podatak da u prvoj postavi nema Domagoja Duvnjaka, dok je na terenu Cindrić koji se tako vratio u sastav nakon lakše ozljede i pauze u prethodnim utakmicama.

-----------------------------------------------------------

- "Treba ući ozbiljno, koncentrirano, bez obzira na važnost dvoboja. Cilj je dočekati utakmicu sa Španjolskom u dobrom raspoloženju", izjavio je uoči početka dvoboja Davor Dominiković, pomoćni trener u reprezentaciji.

- Hrvatska je protiv Bahreina odigrala samo jedan dovoboj. Radi se o kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 9. travnja u Danskoj, a Hrvatska je slavila s 33-22. No, unatoč uvjerljivoj pobjedi, Bahrein je u prvom poluvremenu vodio s tri razlike, a poluvrijeme je završilo 14-14. Najbolji pojedinac kod nas bio je vratar Ivan Pešić, koji se razbranio u drugom dijelu i upisao 18 obrana. Taj dvoboj se igrao u Herningu, mjestu u kojem će se 27. siječnja igrati finale SP-a.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 11, 2019  Croatia coach Lino Cervar  REUTERS/Andreas Gerbert - RC1571212F70
REUTERS/Andreas Gerbert

- Izbornik Lino Červar najavio je da će protiv azijske momčadi odmarati svoje najbolje igrače, s obzirom da utakmica i nije rezultatski važna. Bahrein je u Muenchenu dosad upisao tri poraza, od Makedonije s pet razlike, od Španjolske deset, a protiv Islanda su izgubili s čak 18 golova razike.

Linker
17. travanj 2024 01:14