REUTERS/Andreas Gebert
ČUDESNA NOĆ U BAVARSKOJ

VELIKA FEŠTA U MÜNCHENU, MANDIĆ I STEPANČIĆ IZAŠLI ZAGRLJENI IZ DVORANE KAO SA SVADBE Musa i Blažević konačno kliknuli: 'Njega smo strpali u džep!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2019. 09:45

Mandić i Stepančić izašli su zagrljeni iz dvorane, kao sa svadbe. Velika je bila sreća naših igrača nakon pobjede koja otvara prema polufinalu. Imaju razloga za slavlje, a i zaradili su si dva dana odmora pred nastavka natjecanja protiv Brazila. To je još jedna dobra vijest.

A savršena vijest bila je igra Željka Muse, apsolutnog junaka pobjede protiv Španjolaca. U velikom je stilu zasjenio Aguinagaldea realizacijom, a o obrani da ne trošimo riječi. Skromni div i sam priznaje.

- Ne znam kada sam zabio šest, ali super.

Nisu očekivali Željka Musu?

- A ne znam to, bilo je dosta lopti za mene, drago mi je i hvala momčadi koja je to odradila.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 17, 2019  Croatia's Zeljko Musa reacts during the match     REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Gdje je bio Aguinagalde?

- On je super pivot, ali mi smo danas bili bolji. Ovo je vrlo važna pobjeda za nas. Puno smo uložili, dobro se pripremili. Planirali smo obranu, planirali smo zatvoriti njihovu igru s pivotom i to smo sjajno uspjeli odraditi uz pomoć Šege na golu koji nas stalno prati. Odigrali smo odlično u oba pravca. Ne mislim da je s ovom pobjedom sve gotovo, potpuno smo koncentrirani na meč s Brazilom. Ne želimo propustiti priliku.

Nije zaboravio…

- Podrška s tribina je sjajna, mi stvarno igramo kao kod kuće. Nosili su nas cijelu utakmicu i ne sumnjam da će biti uz nas i u Kölnu.

Drugi iz para obrane 6-0 Alen Blažević kaže:

- Konačno smo kliknuli, rekao sam da imamo 6-0, pa da…

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 17, 2019  Spain's Daniel Sarmiento in action with Croatia's Domagoj Duvnjak   REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Jeste li vidjeli Aguinagaldea?

- Musa i ja sakrili smo ga u mali džep. Bili smo stvarno odlični i napravili temelj za Köln, ali moramo nastaviti graditi priču i dalje, do polufinala. Neće biti lake utakmice. Najbolje da mi dobijemo još dvije, pa smo mirni.

A kada smo već kod Aguinagaldea evo što i on kaže:

- Hrvatska je cijelu utakmicu odigrala na visokoj razini. Kada pobjeđujemo to radimo skupa, pa je tako i kada gubimo. Turnir još traje, a sad će biti malo teži za nas. Trebamo dobiti sve u Kölnu i napravit ćemo posao.

Da oni misle da mogu, a mi bismo im zahvalili da nam bar jednog maknu.

Luka Cindrić izdržao je utakmicu.

- Dobro je zadnja loža. Još bolje je da smo mi dobili, da imamo 4 boda. Mislim da je bila teška utakmica, da nije bilo lako probijati španjolsku obranu. Možda smo u nekim situacijama zakazali, promašili nešto što nismo trebali i izgubili ponešto, ali u takvoj utakmici teško je biti savršen. Uostalom, još nije ni vrijeme za savršenu utakmicu.

Jedna druga zadnja loža je “zaškripala”, ali nije strašno.

- Bio sam na rubu, izaći ili ne, ali sam izdržao do kraja - kaže Zlatko Horvat.

- Momčad me povukla. Odigrali smo sjajnu utakmicu, a loža je zaradila dva slobodna dana pa će se oporaviti do Brazila. Na dobrom smo putu, nema previše slavlja, jer još nismo napravili posao koji bismo željeli. Idemo tekmu po tekmu, bez jurnjave. Tako je najlakše stići do cilja.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 17, 2019  Croatia's Igor Karacic and Luka Cindric celebrate after the match with team mates       REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS

Domagoj Duvnjak je vukao ponovo važne poteze, dao mirnoću momčadi, iako mu realizatorski nije išlo.

- Obrana je bila sjajana, obrana je izvukla sve. Šego je popratio na golu fenomenalno. Ljudi, primili smo 19 golova od prvaka Europe, 17 golova iz igre, to je strašna stvar. I jako sam ponosan na suigrače zbog takvog posla koji nam daje snage za dalje. Baš sam zadovoljan poslom koji smo napravili. Brazil će nam biti prvi u nedjelju, zna se da je nezgodan, ali nakon njega imamo šest bodova i treba se ozbiljno pripremiti za to. Ova utakmica nam je veliko ohrabrenje, dugo smo je čekali. Ljudi u dvorani su nas nosili, ne znam kako bismo im zahvalili. Cijelo vrijeme smo kao kod kuće.

I na kraju Alex Dušebajev…

- Hrvatska je bolje iskoristila prilike, mi smo bili blizu, ali nismo uspjeli. Mislim da je Hrvatska imala utakmicu s dugim napadima u svom ritmu i da je to bilo presudno, posebno nakon +5 koje je imala u prvom poluvremenu. Nismo to više uspjeli stići, možda smo i mogli, ali u presudnim trenucima nismo uspjeli zabiti. No, idemo u Köln po polufinale, dobiti sve tri utakmice. Nema nam druge.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 06:58