CROPIX
SVE NAJLJEPŠE O PROTIVNIKU

AKO SU OVO GOVORILI NAKON SRBIJE, ŠTO ĆE REĆI SAD? Moraju igrati protiv Hrvatske, a ne mogu se načuditi što Hrvati rade: 'Ovo nam mora biti primjer!'

Hrvatska u utorak zatvara prvi krug EURA utakmicom protiv Švedske u Spaladium Areni, a obje reprezentacije već su izborile drugi krug
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2018. 12:28

Nakon poraza u prvom kolu protiv Islanda, Šveđani su ostali na tribinama pratiti demoliranje Srbije u režiji Kauboja. Posebno ih se dojmila hrvatska obrana.

- Tako se igraju obrambene akcije - rekao je srednji vanjski Švedske i Flensburga Jim Gottfridsson.

- Agresivnost i intenzitet nadahnjuju. To nam mora biti mjerilo - dubinska obrana, moć i energija koju prezentiraju - rekao je izbornik Kristjan Andresson, koji je rekao i nekoliko riječi poticaja svojim igračima:

- Imamo nekoliko isječaka odličnih obrana istih ovih dečki koji nastupaju u Hrvatskoj sa SP-a u Francuskoj, znači da mogu...

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Hrvatska je u nedjeljnu odigrala još jednu odličnu utakmica, ostavivši Island na 22 gola.

Švedska u utorak protiv Hrvatske zatvara prvi krug, nakon što je u nedjelju očekivano pobijedila Srbiju. Nisu briljirali ni jedni ni drugi, no, švedska brzina u odnosu na protivnika bila je bitno veća i s lakim golovima lako su došli do prednosti vrlo brzo, a onda to čuvali.

Nezadovoljan obranom u utakmici protiv Islanda, švedski izbornik je napravio neke rošade, prvu i najveću uvođenjem snažnog Fredrica Petterssona u sredinu. Standardni Darj startao je s klupe, no, sve skupa to nije izgledalo nešto posebno impresivno. Da nije bilo raspoloženog Appelgrena na golu, vjerojatno bismo se vrtjeli oko egala, a ovako su Šveđani malo odsprintali i imali pet golova prednosti.

Jedina bitna promjena u drugom dijelu bio je odličan vratar Cupara na golu Srbije, što im je dalo priliku da se vrate u utakmicu jer Appelgren nije bio raspoložen kao u prvom dijelu. No, nije to išlo lako.

Za nas je dobro primijetiti da su švedski problemi iz prvog susreta nastavljeni i da on, kako god dobri bili, očito imaju problema u igri i nisu top spremni došli na Euro. Dosta je toga rotirao Andresson, no, nije uspijevao pronaći sastav koji će završiti utakmicu.

Srbija je 10 minuta prije kraja bila blizu, imala dva napada, od kojih jedan čisti zicer Nenadića za samo -1, no, Appelgren je zadržao švedski mir i s dvije kontre digli su se na +4, a moglo je i trebalo biti drukčije. Srbi su nastavili promašivati zicere, radili su probijanja s igračem više, pa čak i dva, a Švedska je samo iskoristila ponuđeno i osigurala mirnu završnicu, no, treba realno reći da to nije bila Švedska kakvu smo očekivali. I sada manje čudi onaj startni poraz od Island,a koji je odigrao vrhunsko otvaranje.

Jovica Cvetković, izbornik Srbije, nakon utakmice je zaključio:

- Dali smo svoj maksimum u ovom trenutku. Mislim da smo s obzirom na sve probleme odigrali dobru utakmicu, ali Švedsku u brzini nismo mogli pratiti i mislim da je to presudilo. Pokušat ćemo u posljednjoj utakmici, ako bude prilike, nešto iskoristiti.

A prilika je da dobiju Island 4 razlike, što baš i nije neka velika prilika.

Švedski izbornik Kristjan Andresson nije bio oduševljen izvedbom, ali je ipak bio malo nasmješeniji nego prije dva dana.

- Nakon onako lošeg starta u turnir, bilo je važno da se dignemo. Mislim da smo to učinili boljom obranom i kontrom, koja nam je donijela pobjedu. Svakako očekujemo više u nastavku turnira.

Šveđani su prošli u drugi krug jer tih 5 razlike samo po sebi u svakoj varijanti to znači, ali ne dobiju li nas, neće nositi ni bod za Zagreb. Dakle, oprezno.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 12:42