Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
BRILJIRAO NA VANJSKOM

BABIĆEV AS IZ RUKAVA FENOMENALNIM POTEZIMA IZLUĐIVAO BJELORUSIJU 'Možemo mi puno bolje, a izbornik je dobro odlučio kad je uveo Duvnjaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2017. 00:16

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u svom je trećem nastupu u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ostvarila treću pobjedu svladavši Bjelorusiju sa 31-25 (18-15).

Ovom pobjedom Hrvatska je i teoretski osigurala plasman u osminu finala dva kola prije kraja natjecanja po skupinama.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić sa osam golova, pet je dodao Zlatko Horvat, a četiri Domagoj Duvnjak, dok su Artjom Karalek sa sedam te Denis Rutenka i Sergej Šilovič sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Bjelorusije.

- Naravno da sam ponosan. Čestitam svim momcima na odličnoj igri i pobjedi. Kako je izbornik rekao, igrali smo možda previše jedan na jedan i imali problema u obrani, ali oni su u obrani otvarali sredinu pa sam iskoristio svoju šansu. Odmarali smo Duvnjaka i pokušali smo nadkoknaditi njegov izostanak. Ja se dobro osjećam na prednjem, a mi moćžmo puno puno bolje, pogotovo u tranziciji i bržim kontrama. Dobro je izbornik odlučio što je uveo Duvnjaka jer je to na kraju i presudilo - kazao je jedan od junaka, Luka Cindrić.

Linker
18. travanj 2024 23:03