Miro Pacas

Fotografija Mire Pacasa iz dortmunskog finala protiv Gummersbacha govori sve o Albinu Vidoviću i načinu kako je igrao

ODRŽANA PRIGODNA KOMEMORACIJA

BJELOVARČANI SE OPROSTILI OD LEGENDARNOG RUKOMETAŠA ALBINA VIDOVIĆA 'Bio je nevjerojatno snažan čovjek, a u duši kao dječak, prava dobričina'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.03.2018. u 19:13

 • Prigodnom komemoracijom u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovarčani su se u utorak oprostili od zlatnog olimpijca rukometaša Albina Vidovića, koji je umro 8. ožujka u 76. godini života u svom domu u Bjelovaru.

   "Vidović je bio nevjerojatno snažan čovjek, a u duši kao dječak, prava dobričina. Još za života postao je legenda. Nikada nije izmišljao isprike i nikada nije zabušavao. Ako mu se nešto nije dalo raditi, jednostavno je otišao. Bez njega ne bismo osvojili sve te trofeje i moramo mu se zahvaliti na svemu što je učinio", kazao je Željko Seleš, pod čijom je trenerskom palicom RK Partizan postao europski i višestruki prvak bivše države.

  Uz članove obitelji, legendarnom rukometašu počast su došli odati brojni sugrađani, a sahranjen je na bjelovarskom groblju Borik.

  Albin Vidović rođen je u Zagrebu, a rukomet je počeo trenirati u bjelovarskom klubu Željezničar. Godine 1956. prelazi u bjelovarski Partizan za čiju je momčad igrao od 1960. do 1974. godine i osvojio prvenstva Jugoslavije 1967., 1968., 1970., 1971. i 1972. godine. Bio je jedan od glavnih igrača momčadi koja je  postigla najveći klupski uspjeh osvajajući 1972. godine naslov prvaka Europe.

   Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 44 puta i postigao je 48 zgoditaka,  te je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1964. godine u Čehoslovačkoj, a vrhunac karijere bilo mu je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1972. godine u Muenchenu.

  Tagovi
  Iz drugih medija