REUTERS
BLATO U RUKOMETU

BRUTALNA ISKRENOST LEGENDARNOG TRENERA 'Biti izbornik Srbije veća je kazna nego čast! Dolazite u nešto toliko uprljano, da to blato ne možete isprati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2018. 10:21

Jedan od najboljih rukometaša bivše države, ali i svijeta, Veselin Vujović u razgovoru je za Radio Beograd kazao kako je rukomet u Srbiji na vrlo niskim granama i kako trenutačno ne vidi izlaz iz ovakve krize.

- Dolazite u nešto što je toliko uprljano, da vi to blato ne možete isprati. Pametan pričeka da se blato osuši, pa ga sastruže. Nitko više nije svjestan koji je kriterij da netko postane izbornik. Kod nas je to u ovom trenutku više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo povjerenja. U rukometu nemamo nikoga za koga se možemo vezati, i reći to je osoba koja će nas povući. Došli smo u situaciju iz koje osobno ne vidim izlaz - kazao je Vujović.

REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Vujović smatra kako u ovom trenutku bilo tko može sjesti na klupu reprezentacije Srbije.

- U Srbiji postoji tisuću trenera, postoje ljudi koji 'sve znaju', a kada pogledte klub koji vodi neki trener s 'master diplomom', jer je to sada jako važno i moderno, i onda odete pogledati njegov trening, gdje klinci od 16 godina s 115 kilograma igraju samo na dva gola. Na kraju mjeseca se naplati članarina toj djeci i to je budućnost srpskog rukometa - zaključio Vujović.

Linker
19. travanj 2024 20:31