Foto: Tom Dubravec / CROPIX
LINO POHVALIO PUBLIKU

ČERVAR NEZADOVOLJAN UNATOČ SLAVLJU PROTIV CRNE GORE U SPLITU 'Imam puno kritika! Nismo igrali obranu, a obranom se dobijaju utakmice!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2018. 00:03

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u 'generalci' za predstojeći EURO u Splitu selekciju Crne Gore 25-22 (13-10).

Popularni 'kauboji' na mahove su izgledali odilčno, no bilo je zapravo vidljivo da nisu na 100 posto i da će puno toga morati biti bolje kada krenu prave utakmice.

"Pobjedom sam naravno zadovoljan, ali ima dosta detalja s kojima baš i nisam zadvoljan. Imam dosta kritika na igrače. Imali smo uspona i padova, a koncentracija je bila loša. Bilo je naravno dobrih momenata, ali ima i dosta ispravaka koje moramo napraviti", rekao je hrvatski izbornik Lino Červar nakon susreta pa nastavio:

"Želim pohvaliti publiku koja je bila jako dobra i jako nam je dobro došla ova utakmica da se još zbrojimo uoči te utakmice protiv Srbije i samog početka prvenstva."

Červar je nakon toga ponavljao već uobičajenu mantru o obrani.

"Nisam zadovoljan obranom posebno na desnoj strani. Primili smo puno lakih golova, a naša obrana bi se morala boriti za svaki pedalj. U jednoj jakoj utakmici ne smijemo primiti niti jedan laki gol. U napadu smo srljali i puno zicera promašili. Protiv Srbije moramo igrati puno bolje. Obranom se pobjeđuje utakmica, a napadom gubi. U napadu smo imali nepotrebnih grešaka, ali želim istaknuti da se ne može govoriti o dobroj utakmici ako obrana nije prava. To je za mene ključno."

Linker
19. travanj 2024 15:15