Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
NE IZGLEDA DOBRO

CINDRIĆ I DRUŠTVO OČARANI ATMOSFEROM, ALI SVE IH JE POGODILA SITUACIJA S DOMAGOJEM DUVNJAKOM 'To je jedino što nam je pokvarilo ovu veliku pobjedu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2018. 00:10

Sjajna predstava Hrvatske rezultirala je velikom pobjedom u Spaladium Areni. Izabranici Line Červara svladali su Srbiju rezultatom 32-22 i to u veličanstvenoj atmosferi koju su priredile splitske tribine.

Sjajnim izdanjem naših navijača bio je oduševljen i Luka Stepančić, jedan od junaka ove važne pobjede. 27-godišnji hrvatski reprezentativac danas je savršeno namjestio svoj nišan i sa šest golova iz šest pokušaja vodio Kauboje do trijumfa.

- Nisam nikad igrao u ovakvoj atmosferi. Skidam navijačima kapu do poda. Treba vidjeti što je s Domagojem, uvijek se nešto ovakvo dogodi u posljednjim trenucima - pohvalio je Luka navijače, ali i pokazao zabrinutost za suigrača kojemu je izgleda stradao list.

- Danas nam je odgovarala ova igra. Igrali su 6-0 obranu. Neće nikome biti lako protiv nas. Lagano slažemo sve. Najbitnije je da smo ušli u turnir s jednom ovakovom razlikom. Fizički mislim da se nismo puno potrošili, imamo još puno toga ispred sebe

Luka Cindrić opravdao je sve epitete, koji se lijepe za njega, bio je detonator naše igre u napadu.

- Vrlo važna utakmica, vrlo važna pobjeda. Čestitke dečkima na ovako lijepom, neočekivano visokom rezultatu u našu korist. Nadamo se svi da nije ništa ozbiljno s Duletom, to nam je jedino pokvarilo ovu prekrasnu večer. U napadu smo igrali raznovrsno, bilo nas je puno raspoloženih.

Horvat je u prvoj utakmici EURA protiv Srbije zabio četiri gola.

- Bilo je vrlo teško, jer oni nisu uopče loša reprezentacija. Trebalo je dosta truda i strpljenja da se slome, a to nam je uspjelo krajem prvog dijela. Sada je najvažnije da se smirimo i pripremimo za utakmice s Islandom i Švedskom, koje će biti još teže. Ja sam još pod dojmom kako je igfati u ovakvom ozračju u Splitu, svaka čast navijačima. Ja sam na SP-u 2009. bio na tribinama, a sada sam konaččno osjetio taj huk Spaladiuma - izjavio je Horvat.

- Zahvaljujem se svim onima koji su nas došli bodriti, publika je stvarno bila nevjerojatna. Iako izgkeda lako, nije to bila laka utakmica, imali smo problema pogotovu na početku s obranom 5-1. Odlična utakmica, ali je ovo tek prva u nizu koji nas cijeli od naslova koji želimo. Idemo dalje - izjavio je Jakov Gojun.

- Odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili i onako kako smo trebali. Stvarno ne znam ko je od nas večeras bio bolji, svi su dali maksimum. Sada nas čeka Island, koji ima spoj mladih i starijih igrača, a oni će igrati puno brže nego Srbija. A sigurno su sad u zanosu nakon pobjede nad Švedskom - kazao je Manuel Štrlek, strijelac šest golova.

Linker
18. travanj 2024 17:36