Stipe Mandalinić
 Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
NOVI ČLAN FÜCHSEA

DIREKTOR PPD ZAGREBA POJASNIO ZAŠTO JE PRODAN PONAJBOLJI IGRAČ HRVATSKOG PRVAKA 'Pojavila se ponuda, a mi u ovom trenutku nismo...'

Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2017. 17:38

Hrvatski rukometaš Stipe Mandalinić potpisao je ugovor s rukometnim klubom Füchse Berlin na tri i pol godine i to će mu biti prvi inozemni angažman, objavio je u utorak njegov dosadašnji klub PPD Zagreb.

Füchse Berlin i PPD Zagreb uspjeli su u kratkom roku dogovoriti visinu odštete, a Mandalinić će se priključiti berlinskim 'Lisicama' već sljedećeg tjedna.

Mandalinić je za PPD igrao punih šest sezona, a prije toga je u karijeri nastupao za RK Karlovac i RK Split. Stalni je član hrvatske rukometne reprezentacije, a do sada se u karijeri okitio kadetskim europskim zlatom u Crnoj Gori 2010., juniorskim svjetskim srebrom u Turskoj (najbolji lijevi vanjski i MVP turnira) 2012. godine te seniorskom broncom iz Španjolske 2013. godine.

"Na Stipu gledamo kao na naše dijete. Došao nam je prije šest godina kao golobradi mladić, a sada odlazi kao izgrađena ličnost i kompletan rukometaš. Želimo mu se zahvaliti na tome što je svakoga dana bez iznimke pokazivao svoje sportske i ljudske kvalitete i što je u proteklih šest godina osvjetlao obraz sebi, svojoj obitelji, ali i rukometnom klubu PPD Zagreb. Stipi želimo svu sreću u daljnjem razvoju karijere, neka ga zaobiđu ozljede i neka osvoji još puno velikih sportskih trofeja", izjavio je glavni menadžer kluba Božidar Jović, kazavši kako momčad PPD neće patiti zbog odlaska Mandalinića.

"Na toj poziciji imamo iskusnog Damira Bičanića i nadolazeću zvijezdu Mateja Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta i zadataka u napadačkom segmentu. Podsjećam da mi čekamo i Domagoja Pavlovića da se vrati treninzima nakon jedne neugodne ozljede stoga smo i više nego dobro pokriveni na poziciji lijevog vanjskog", zaključio je Jović.

Direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Vedran Šupuković osvrnuo se na financijski dio ovog transfera.

"Naša je realnost da u ovome trenutku nismo mogli zadržati Mandalinića. Pojavila se ponuda na koju mi, u sadašnjoj financijskog situaciji, nismo mogli ne reagirati, a tu je i stavka da će sam igrač dobiti višestruko veća primanja od onih koja je imao u Zagrebu", dodao je Šupuković.

Linker
23. travanj 2024 00:36