Nikola Vilic / CROPIX
CROPIX

ŽIVOT MU SE OKRENUO

DO JUČER JE BIO POTPUNO NOVO IME ZA ŠIRU RUKOMETNU JAVNOST, A SAD JE HRVATSKI ADUT NA SP-U 'U šoku sam, bio sam teško ozlijeđen, pa dvije operacije..'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.01.2017. u 20:56

 • JOSIP BOŽIĆ-PAVLETIĆ Jedan od četvorice debitanata u reprezentaciji, krilo našičkog Nexea i potpuno novo rukometno lice za širu javnost

  Bez uvrede onim najzagriženijim rukometnim zanesenjacima ili pak navijačima u Našicama, ali ime Josipa Božića-Pavletića za najveći dio hrvatske javnosti je apsolutna nepoznanica.

  Debitant u redovima Kauboja, dečko kojem će SP u Francuskoj biti prvi veliki izlazak na međunarodnu rukometnu scenu. Jest igrao je za svoj klub u EHF kupu, ali to se ne da svesti pod istu rečenicu s nastupom reprezentacije.

  - Za mene je sve to velik, pozitivan šok - iskreno će mladić iz Splita, koji u posljednje vrijeme za kruh zarađuje u Slavoniji.

  Pa nek’ netko kaže da je smjer radne migracije unutar Hrvatske u pravilu iz Slavonije prema moru... Ne nužno, ima i obratno.

  - Presretan sam i jedva čekam prvu utakmicu, jedva čekam da krene prvenstvo.

  Jeste se na početku sezone mogli nadati da ćete siječanj provoditi u Francuskoj u društvu najboljih rukometaša na svijetu?

   

  - Prije ovoga sam imao tešku ozljedu koljena, pa onda dvije operacije. Čak nisam ni počeo sezonu, nisam bio spreman, još sam bio po rehabilitacijama. Tek sam u listopadu prošle godine, dakle, prije dva-dva i pol mjeseca počeo raditi punom snagom. Tako da, iskreno, nisam ni u snu mogao očekivati ovako nešto, da sam tu, na Svjetskom rukometnom prvenstvu, u reprezentaciji...

  Sada se nužno mora podignuti letvica očekivanja i ciljeva.

  - Velika mi je čast što sam uopće tu. Međutim, idem kao i uvijek na svakom treningu s maksimumom rada, truda, zalaganja. Tako i na utakmicama. Uvijek ću davati sto posto sebe, vidjet ćemo. Nadam se da ćemo cijela momčad pa onda i ja osobno što bolje igrati, ostvariti rezultat po kojem će nas pamtiti.

  Novi ste u ovom društvu, kako ste primljeni?

  - Dečkima svaka čast. Savršeno su me primili, na tome im hvala. Svi su me prihvatili, družimo se, zezamo i što je najvažnije, igramo.

  Gdje se vidite u ovoj reprezentaciji?

  - Sigurno da je moj suigrač na desnom krilu Zlatko Horvat - prvi. To se podrazumijeva. Ja sam iza njega da mu pomognem koliko treba i mogu, da ga odmorim. Bit će dosta utakmica na Svjetskom prvenstvu i sigurno ću dobiti priliku, minutažu. Na meni je da je što bolje iskoristim.

  ----------------------------------------------------------------

  JOSIP BOŽIĆ-PAVLETIĆ

  Datum rođenja: 6. kolovoza 1994.

  Grad rođenja: Split

  Visina: 187 cm

  Tžina: 83 kg

  Mjesto u momčadi: desno krilo

  Klub: Nexe Našice

  Prijašnji klubovi: Solin, Split

  Najveći uspjesi: doprvak Hrvatske (2013, 2014, 2015. i 2016), finalist Hrvatskog kupa (2015)

  Iz drugih medija