CROPIX
EHF KUP

DUBRAVA UVJERLJIVA PROTIV MALTEŽANA 'Igračima će biti velika nagrada igrati protiv Benfice'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 09. rujan 2019. 12:57

Nakon Poreča koji je u dva susreta prvog kola EHF kupa bio bolji od nizozemskog Volendama, u istom je rangu natjecanja bila uspješna i Dubrava protiv rukometnih Liliputanaca s Malte, Swieqi YOBETIT Phoenixa.

S obzirom da su Maltežani pristali na zamjenu domaćinstava, Dubrava je oba susreta tijekom proteklog vikenda odigrala u vlastitoj dvorani i predstavila momčad i novog trenera za nadolazeću sezonu. Krešo Ivanković zamijenio je Vladu Šolu i položio prvi ispit sa svojom mladom momčadi.

- Ono što smo se dogovorili, dečki su maksimalno ispoštovali. Rekao sam im da nije važno stoji li na semaforu četiri ili 20 pogodaka razlike, već da ono što smo zamislili na treninzima i u pripremi napravimo od prve do zadnje minute i mogu samo čestitati dečkima na ostvarenom - kazao je Ivanković koji je prošle sezone u klubu bio pomoćni trener i prvi trener druge momčadi.

Pobjede nad Swieqijem donijele su Dubravi plasman u drugo kolo EHF kupa gdje će Veprovi igrati protiv zvučnog portugalskog protivnika, lisabonske Benfice.

- Sigurno je da će igračima biti velika nagrada igrati protiv jedne jake Benfice. Imaju Ristovskog na golu, Đorđića na vanjskom i Renea Toft Hansena na pivotu i baš ćemo uživati u te dvije utakmice protiv njih, siguran sam.

Treći klub Portugalske lige Dubravi će biti protivnik početkom listopada, točnije 5. ili 6. i 12. ili 13. listopada. Do tada će Dubrava već započeti s prvenstvom koje za njih počinje za dva tjedna domaćim susretom protiv Sesveta.

Trener Sesveta Davor Dominiković gledao je Dubravu protiv Maltežana i mogao je vidjeti dobru igru, poglavito kadetskih reprezentativaca Ivankovića i Sirotića te pojačanja iz Prešova Ante Babića.

- Rekao sam i na početku priprema da je nama svaki igrač jednako bitan. Nama se prošle sezone dogodilo da smo ostali bez dva pivota i da je nominalno treći igrao sam. Ponukan tim iskustvom moram reći da smo jaki onoliko koliko je jaka naša najslabija karika - istaknuo je trener Ivanković koji je ostao bez nekolicine vrlo važnih igrača poput prvog srednjeg vanjskog Ivana Dumenčića koji se zaputio u Nexe.

Ipak, dvoboj s Maltežanima u obrisima je dao naslutiti kako će se novopridšli igrači pisati u rubrici pojačanja, a na samo prinova.

- Sve što smo namjeravali dovesti, odnosno pojačati pozicije, sve smo uspjeli realizirati. Drago mi je da imamo spoj mladosti i iskustva i na nama je da što jače radimo i upijamo jer za dva tjedna imamo nove obaveze - podvukao je trener Dubrave koji mirno može nastaviti brusiti formu za početak prvenstva.

Linker
25. travanj 2024 07:00