Karačić
 Juergen Schwarz/Getty Images / Getty Images
VEZSPREM PAO U FINALU

FOTO: DVOJICA HRVATA NA KROVU EUROPE! HRVATSKI REPREZENTATIVAC PROGLAŠEN NAJBOLJIM IGRAČEM FINALNOG TURNIRA Makedonci po drugi put europski prvaci!

Rukometaši skopskog Vardara novi su europski prvaci nakon što su u nedjeljnom finalu Lige prvaka odigranom u Koelnu pobijedili mađarski Veszprem sa 27-24 (16-11) te drugi put u klupskoj povijesti osvojili pehar ovog elitnog klupskog natjecanja, a hrvatski reprezentativac Igor Karačić proglašen je najboljim igračem finalnog turnira.
Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2019. 21:52

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Čupić je sa pet pogodaka bio drugi strijelac momčadi iza Brazilca Moraesa, dok je Karačić uz posao razigravača uspio postići i tri gola, koliko su zabili još Slovenac Skube i Rus Dibirov. Latvijac Krištopans postigao je četiri pogotka za pobjednike. Kod Veszprema najefikasniji je bio Francuz Kentin Mahe sa šest golova, a hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek ostao je bez ijednog šuta.

Vardar je tijekom cijelog susreta imao prednost, osim na početku kad je mađarska momčad povela sa 2-1. No, do kraja prvog poluvremena makedonski prvak je stvorio pet golova prednosti koju je početkom nastavka podigao na +6 (17-11) golom Karačića.

Ulaskom Arpada Šterbika pred mađarska vrata Veszprem se vratio u igru. Triput su Mađari došli na gol zaostatka, ali nijednom nisu uspjeli izjednačiti za što velike zasluge ima i Ivan Čupić koji je u završnici dvoboja pogodio sva tri sedmerca i realizirao kontranapad.

Čupiću je ovo drugi naslov s Vardarom, a ukupno treći, jer je sudjelovao i u senzacionalnom preokretu i trijumfu Kielcea u istoj dvorani prije tri godine, također protiv Veszprema. Karačić je oba naslova europskog prvaka osvojio s Vardarom.

Vaeszprem je i u četvrtom finalu (2002., 2015., 2016. i 2019.) ostao bez naslova najbolje europske momčadi.

U utakmici za treće mjesto Barcelona je svladala Kielce sa 40-35. Za poražene je Luka Cindrić postigao tri pogotka, Marko Mamić jedan, a Filip Ivić je imao dvije obrane.

Linker
19. travanj 2024 22:14