Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
PRVI PORAZ

FOTO: HRVATSKA NEMOĆNA PROTIV PRVAKA EUROPE Pogledajte protiv koga i kada igramo u osmini finala i tko nam sve stoji na putu ako želimo do finala!

Hrvatska je u posljednjoj utakmici izgubila od Njemačke (21:28) te će tako u nastavak turnira krenuti s drugog mjesta u skupini. To drugim riječima znači da će Kauboji snage u osmini finala odmjeriti s Egiptom u nedjelju.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2017. 09:02

-------------------------------------------------------

HRVATSKA - NJEMAČKA 21-28 (9-13)

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić, Duvnjak, Stepančić 5, Gojun, Matulić, Horvat 3 (1), Kontrec 4, Mandalinić 1, Štrlek 5, Musa, Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 1

NJEMAČKA: Heinevetter, Wolff; Gensheimer 4 (1), Lemke, Wiencek 6, Reichmann 1, Glandorf, Pekeler 3, Fath 3, Groetzki 3, Hafner 5, Kuhn 2, Ernst, Pieczkowski, Kohlbacher, Drux 1

SUCI: Sondors i Licis (Latvija)

SEDMERCI: Hrvatska 1/1, Njemačka 1/1

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Njemačka 6 minuta

-------------------------------------------------------

Konačno se dogodilo i to čudo, Njemačka je na velikom rukometnom natjecanju pobijedila Hrvatsku. Prvi puta nakon davne 2002. i Europskog prvenstva u Švedskoj kad je Hrvatska poražena u sve tri utakmice EP-a od Njemačke, Francuske i SCG i nakon prvog kruga otišla doma.

Konačno se dogodilo i to čudo te će naši rukometaši natjecanje nastaviti u Montpellieru gdje će u osmini finala igrati protiv Egipta te nakon toga u eventualnom četvrtfinalu protiv pobjednika između Brazila i Španjolske, a nakon toga, opet u slučaju pobjede, izbjegli bi Francusku u polufinalu.

Možda je to i bolja varijanta nego da su Babićevi igrači pobijedili i otišli direktno u Pariz, ali bi tada u polufinalu morali na Francuze. Unatoč dužem “transferu” od zamalo tisuću kilometara na jug Francuske, te možebitnom povratku u Pariz u isto tako dugačkoj “odiseji”, čini se da je broj dva u skupini C bolja varijanta. Da utješimo sami sebe, dobro je da smo izgubili od Njemačke.

No, budu li igrali u nastavku u nokaut fazi u Montpellieru kao u petak protiv Njemačke, ranije će otići kući.

Iako je najavio drugačije - da će i dalje pokušati štediti Domagoja Duvnjaka, Babić ga je gurnuo u vatru od početka na uobičajenom isturenom u 5-1 obranu za koju je mislio da će Nijemcima najmanje odgovarati. Nažalost, samo je mislio.

Latvijski suci Sondors i Licis odmah su pokazali koliko simpatiziraju Nijemce te su Duvnjaka isključili na dvije minute u prvim sekundama prvog njemačkog napada, ali su do kraja odradili posao sasvim u redu. Poveli su Hrvati s 3-1 zabivši tri gola u nizu, ali je Kai Hafner sam uzvratio zabivši prva četiri njemačka gola.

Uslijedio je izrazito loš, zapravo očajan period igre naših rukometaša koji nisu postigli pogodak punih 12 minuta. Igrali su sedmog igrača, no nikako nisu mogli probiti pokretljive Nijemce postavljene u tvrdu 6-0 obranu. Krila nam nisu nikako mogla do lopte, Štrlek i Horvat nisu se mogli niti oznojiti i vreloj dvorani. Nije pomagala niti jedna kombinacija jer je Wolff na vratima Njemačke hvatao ono malo što je prolazilo brok. Niti kružni napadači nisu mogli dobiti loptu na crtu te se bezidejno kružilo oko zone do kritičnih 3-7 kad je Kontrec konačno prekinuo katastrofalno dugački “post”.

Islanđanin Dagmar Sigurdsson na klupi njemačke reprezentacije u potpunosti je nadigrao sterilnog Babića, koji nikako nije uspijevao bolje “promiješati karte”. Na trenutke su naši igrači u napadu izgledali smiješno jer nisu mogli prići niti liniji od devet metara, a kamoli bliže Wolffu.

Što reći i kako opisati bezidejnost u njihovoj igri kad su i u trenucima s igračem više na terenu primali pogotke i pritom zaradili isključenje. Ni u igri jedan na jedan nitko nije prolazio te je desetak minuta prije kraja prvog dijela sve mirisalo na potop. Srećom, to se nije dogodilo već se na odmor otišlo s minusom od samo četiri pogotka. Kako se igrali, ispalo je i odlično.

U drugom dijelu je na početku opet mirisalo na nešto lijepo, došlo se brzo na dva zaostatka, ali je Wolff opet branio odlično, dok Stevanoviću nije išlo kao ni Iviću na početku utakmice.

No, poraz nije samo njihova krivnja, već problem krivo postavljene taktike za utakmicu. Najbolji potezi koje je Babić na utakmici radio bilo je pozivanje time-outa. No, što vrijedi kad se nakon njih ništa nije mijenjalo na bolje. Ipak vrijedi istaknuti da je Wolff obranio 14 udaraca, a Stevanović i Ivić samo pet. Valjda će bolje biti u nastavku SP-a, što swe tiče njih i kompletne igre.

------------------------------------------------------

Skupina C (Rouen):

Čile - Saudijska Arabija 25-26 (13-13)

Njemačka - Hrvatska 28-21 (13-9)

1. Njemačka 5 5 0 0 159:107 10

2. HRVATSKA 5 4 0 1 148:126 8

3. Mađarska 4 2 0 2 122:111 4

4. Bjelorusija 4 1 0 3 107:120 2

5. Saudijska Arabija 5 1 0 4 123:157 2

6. Čile 5 1 0 4 122:160 2

------------------------------------------------------

HRVATSKA - NJEMAČKA 21:28

KRAJ UTAKMICE

55. minuta - Taman kad smo se malo približili Nijemci su ubacili u brzinu više i ponovno otišli na +5

50. minuta - Malo je proradila vanjska linija, ali Nijemci stalno održavaju visoku prednost. Igra se pogodak za pogodak.

45. minuta - Nekoliko lošijih napada Hrvatske i eto Nijemaca na +5. Uopće ne izgleda dobro za Babićeve izabranike.

40. minuta - Horvat je uspio zabiti iz prvog sedmerca na utakmici i smanjiti zaostatak Hravtske na -3

35. minuta - Hrvatska je nešto bolje odtvorila nastavak i stigla na samo -2. Obrana i dalje nije na idealnoj razini, ali barem se napad malo probudio

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

30. minuta - Bit će puno posla u nastavku. Nijemci nisu posustali niti u jednom trenutku dok se Hrvatska s druge strane malo pred kraj prvog poluvremena podigla, ali i dalje je to daleko od one prave Hrvatske. Nema obrane, nema ideje...

25. minuta - Uspjela je Hrvatska sada malo uhvatiti ritam, ali Nijemci i dalje imaju velikih +4.

20. minuta - Ne može Hrvatska složiti jedan ozbiljan napad. Nijemci igraju odlično u obarni, ali valja reći kako su Kauboji bezidejni. I legenda hravtskog rukometa Zlatko Saračević također je kazao kako dugo nije vidio ovako nemoću Hrvatsku

15. minuta - Hrvatska već duže od deset minuta nije postigla pogodak. Nema ideje u napadu, a s druge strane niti obrana nije na razini. Nijemci ovde s četiri gola razlike

10. minuta - Nijemci su se vratili u utakmicu i okrenuli rezultat u svoju korist te sada vode s tri pogotka razlike.

5. minuta - Odlično otvaranje Hrvatske. Imali smo igrača manje na samo početku, ali Stepančić i Mandalinić donose prednost Hrvatskoj

1. minuta - Nakon samo 35 sekundi utakmice suci su odmah pokazali Duvnjaku dvije minute, da bi Nijemci odmah u idućem napadu postigli pogodak za vodstvo

1. minuta - Utakmica je počela!

---------------------------------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 03:25