Martin Rose/Bongarts/Getty Images
KAKO ĆE REAGIRATI BEZ VOĐE?

FRANCUZI PO OBRANU NASLOVA BEZ NIKOLE KARABATIĆA Glavobolja za Didiera Dinarta: Koga izbaciti s popisa?

DINART POZVAO SAMO 20 IGRAČA Prvi put nakon 2002. Tricolori ne mogu računati na jednog od najboljih svjetskih igrača, ali Dinart i dalje ima glavobolju koga izbaciti s popisa
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 12. prosinac 2018. 19:34

Didier Dinart objavio je širi popis, od 20 rukometaša, na koje će računati tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj. Za razliku od priprema za posljednja dva velika natjecanja (SP u Francuskoj i EP u Hrvatskoj), francuski izbornik pozvao je jednog igrača manje.

Taj minus jedan je vratar Chamberyja Julien Meyer. Dumoulin iz Nantesa i Gerard iz Montpelliera od prošlog su EP-a u Hrvatskoj uhodana kombinacija, a na sljedećem prvenstvu bi za razliku od prošlog prvi golman trebao biti Dumoulin koji je u mnogo boljoj klupskoj formi od Gerarda.

Nyokas kao opcija

Dinart je za pripreme u Capbretonu pozvao 17 igrača koji su bili na popisu u listopadu kada je Francuska igrala kvalifikacije za EP 2020., a njima je pridodao tri oporavljenika Michaela Guigoua, Romaina Lagardea i Oliviera Nyokasa.

- Izostanak Nikole Karabatića zahtijevao je poziv Nyokasu, a s obzirom na to da on igra zadnjega u obrani, dobra je varijanta što Grebile može igrati halfa - objasnio je Dinart.

Grebile igra lijevo krilo za Montpellier, a s obzirom na to kako ga Dinart vidi kao važnu obrambenu opciju, prekobrojnog će tražiti između spomenutog Guigoa i Raphaela Caucheteuxa iz St. Raphaëla.

Budući da lijevo krilo može igrati i Kentin Mahe koji će primarno biti zadužen za poziciju srednjeg vanjskog, opcija Dinartu neće nedostajati. Isto je i na desnoj strani gdje Valentin Porte može igrati desnog vanjskog i desno krilo, zbog čega će otpasti netko iz terceta Dike Mema, Adrien Dipande i Melvyn Richardson.

Posljednja dvojica prekobrojnih vjerojatno će se tražiti na lijevom vanjskom gdje bi trebao otpasti Lagarde, ali i na pivotu, gdje je između Tournata, Sorhaindoa, Fabregasa i Luke Karabatića, Dinart ima tešku glavobolju koga izbaciti.

Ipak, nedostajat će mu jako Nikola Karabatić koji će zbog ozljede lijevog stopala propustiti veliko natjecanje prvi put nakon EP-a 2002. godine.

Francuzi su u skupini zajedno s domaćinom Njemačkom, Srbijom, Brazilom, Rusijom i Korejom.

DINARTOVIH 20 ZA SP

VRATARI: Cyril Dumoulin (Nantes), Vincent Gérard (Montpellier).

VANJSKI IGRAČI: Romain Lagarde (Nantes), Timothey N’Guessan (FC Barcelona), Olivier Nyokas (Nantes), Kentin Mahé (Veszprem), Nicolas Claire (Nantes), Adrien Dipanda (Saint-Raphaël), Dika Mem (FC Barcelona), Nedim Remili (PSG).

PIVOTI: Ludovic Fabregas (FC Barcelona), Luka Karabatic (PSG), Cédric Sorhaindo (FC Barcelone/ESP), Nicolas Tournat (Nantes).

KRILA: Raphaël Caucheteux (Saint-Raphaël), Mathieu Grébille (Montpellier), Michaël Guigou (Montpellier), Luc Abalo (PSG), Valentin Porte (Montpellier), Melvyn Richardson (Montpellier).

Linker
19. travanj 2024 12:30