CROPIX
ŠTO SE DOGAĐA?

GLAVNI LJUDI ZAGREBA O KRIZI NA STARTU SEZONE - NIKAKVA SMJENA NE DOLAZI U OBZIR 'Trener ima našu punu podršku!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. rujan 2017. 14:24

UZagrebu su dosta očekivali od starta sezone. No, vratilo se gotovo ništa i otvorena su mnoga pitanja. Riječi koje su izgovorili trener i igrači jedni prema drugima ulaze u kompetencije jednih i drugih, što je zabrinjavajuće, pa je logično - nakon što su prošle sezone promijenili četiri trenera - ljudima koji vode klub postaviti pitanje o aktualnoj situaciji.

Visi li Kamenica, vise li igrači, što se događa i gdje je kraj stvarima koje ne bi smjele biti u pitanju?

- Jasno da smo svi razočarani, ali za neke veće analize još je prerano. Mislim da nije alarmantna situacija jer imamo i dosta ozlijeđenih. Bez obzira na sve, čvrsto stojimo iza trenera - kaže sportski direktor Božidar Jović.

Nisu za dublje analize

Drugim riječima, igrači se trebaju zamisliti?

- Rekao sam da ne želim veću analizu jer za nju nije vrijeme u ovom trenutku.

Direktor kluba Ante Ančić nadovezao se na sportskog direktora:

- Nije moje da komentiram struku i igrače. Slažem se sa sportskim direktorom da je sezona na startu i da naša podrška ide treneru. Želim vjerovati da će sve biti dobro.

Prije dvije-tri godine s domaćom momčadi, bitno mlađom, bilo je bolje. Javnost traži odgovore zašto se ona razišla?

- Iz vrlo jednostavnog razloga, igrači imaju svoje putove, klub ima svoje. Većina je otišla jer nije željela potpisati nove ugovore s klubom, a čekati da im ugovori isteknu pa da odu besplatno, ne ide klubu u prilog.

Jeste li uspjeli naplatiti što od tog velikog prometa?

Najbitnija je vizija

- Jesmo, u slučaju Obranovića 40.000 eura i ranije Filipa Ivića 100.000 eura, što smo već govorili. Jotića smo pustili, Mihića isto jer procjena je bila takva. Stepančića smo mogli dati PSG-u godinu dana prije isteka, ali smo procijenili da je njihova ponuda premala u odnosu na ono što nam Stepančić može donijeti te sezone. Dakle, na neki način žrtvovali smo uloženo. Ivić je otišao, makar je bio pod ugovorom, za pet puta bolju ponudu, rekao sam, od njega nam se vratilo, a moram reći da je bio iznimno korektan u cijeloj priči. I Stevanović nam je otišao za puno bolju ponudu od onoga što smo mi mogli... Uglavnom priče su slične, osim u slučaju Mihića, kojeg smo pustili zbog procjene struke - zaključio je Ančić.

Definitivno, Zagreb je u teškoj utakmici za ostanak s puno bogatijom europskom konkurencijom. U toj nervozi prošle je sezone definitivno napravio puno pogrešaka s izborom i promjenom trenera.

Može se reći da je s obzirom na realnosti Zagreb skupio respektabilnu momčad, koja je, istina, nešto starija i šarolikija, nego ona koju su stvarali godinama. No, eksplozija koju su dobili s Vujovićem odnijela je puno toga jer jednostavno se nemoguće zaštititi na tržištu ako nemaš love. A Zagreb sigurno nema kao konkurencija. I zato je važno samo proći skupinu, igrati Ligu prvaka jer samo u njoj se konkurentnošću može ponovo stvoriti momčad koja će pokušati napasti Köln. Zato je vizija najbitnija stvar.

Linker
23. travanj 2024 17:14