Marko Mamić / REUTERS
REAKCIJA SVLAČIONICE

'GRAD SVJETLOSTI' DOČEKUJE HRVATE, ŠPANJOLSKA JE PALA, A SADA 'VIKINZI' 'Bilo je grešaka, ali budemo li ovako odigrali protiv Norveške, idemo dalje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2017. 00:25

“Bonne journée, Paris”, dobar dan Pariz! “Grad svjetlosti” dočekuje Hrvate! Adiós España, poručili su hrvatski rukometaši izabranoj španjolskoj vrsti utrpavši im 30 golova, samo jedan više no što su primili u četvrtfinalu SP-a u utakmici odigranoj u utorak navečer u Montpellieru.

Iako su vodili i pet razlike početkom drugog dijela, naši rukometaši su morali igrati infarktnu završnicu u kojoj je fenomenalni obrambeni blok zaustavi posljednji udarac Španjolaca koji su imali 20 sekundi za izjednačenje i produžetke. Prije toga je španjolski vratar Corrales obranio udarac Cindriću koji je mogao riješiti utakmicu, ali je n akraju obrana morala riješiti pitanje pobjednika kao što je to i bilo tijekom cijele utakmice.

Junak utakmice bio je Marko Mamić koji je 60 minuta 'maltretirao' Španjolce i ukupno utrpao devet pogodaka.

- Ušli smo odlično i koncentrirano u utakmicu. Bili smo na vrhuncu i ostali smo mirni i završnici odradili kako treba. Ovo je sjajna ekipa, čestitam svojim suigračima. Mi uvijek bodrimo jedni druge i nadopunjavamo se, to je naša najveća snaga.


Spain vs Croatia 29-30 Handball 2017 World... v

I vratar Stevanović bio je fantastičan na vratima, pogotovo u trenucima kada je to bilo najvažnije.

- Bila je ovo odlična utakmica, igrali smo dobro i u obrani i u napadu, sve što smo planirali smo i ostvarili, bili smo bolji cijelu utakmicu. Nadam se da ovo nije naš maksimum. Imali smo grešaka koje se daju popraviti, Norvešku dobro poznajemo, nadam se da ćemo se pripremiti i proći dalje - zaključio je Stevanović.

- Čestitam svojim dečkima na trudu i zalaganju, na vjeri da mi to možemo! Mislim da smo danas bili jako dobri, budemo li i protiv Norveške ovako pokretljivi i pametni u napadu, mislim da ćemo i njih pobijediti - rekao je Gojun.

Linker
23. travanj 2024 11:59