Ante Cizmic / Hanza Media / (S lijeva na desno) Venio Losert, Željko Babić, Petar Metličić, Ivica Maraš, Ivano Balić
IME NOVOG IZBORNIKA ZA MJESEC DANA

HRS SMIJENIO BABIĆA I NJEGOV STRUČNI STOŽER Nakon dva sata sastančenja Hrvatska ostala bez izbornika: 'Od Poljske se ništa nije promijenilo na bolje'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 31. siječanj 2017. 14:51

Željko Babić više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio je njega i kompletan njegov stožer uključujući i koordinatora muške reprezentacije Ivana Balića, te Petra Metličića i Venija Loserta.

Zasad se još ne zna tko će naslijediti Babića i voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu koje će se sljedećeg siječnja održati u Hrvatskoj.

- Stvarno ne znam što nam je za raditi, teško je unaprijed bilo što reći, situacija je jako složena, rekao je prije sjednice UO-a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a da je zaista bilo tako, potvrdila je činjenica da je sastančenje čelnih ljudi hrvatskog rukometa trajalo više od dva sata.

Za podsjećanje, Grahovac se javnosti obratio u nedjelju u 00.15 rano ujutro, samo dva sata nakon katastrofalnog poraza od Slovenije u borbi za brončano odličje.

Nakon sjednice predsjednik je jedini govorio, Zoran Gobac je dobacio da “nije kompetentan”, a Grahovčev monolog je bio vrlo jasan:

- Donijeli smo jednoglasnu odluku da se ne izglasa povjernje kompletnom stožeru te da od današnjeg dana prestaje njihov mandat i raskidaju se njihovi ugovori. Novog ćemo izbornika imati u idućih mjesec dana kad se obave razgovori s potencijalnim kandidatima. Onaj tko bude izabran, imat će otvorene ruke u biranju svojeg stožera. Kandidata je više, ali ne možemo o njima sada govoriti.

Zašto je uopće došlo do smjene vodstva reprezentacije?!

- Najveći je problem bio u tome što su od prvog dana na EP-u u Poljskoj do sada postojale neke loše stvari u vođenju reprezentacije te je to kulminiralo sada u Francuskoj. Od Poljske na ovamo nije se ništa mijenjalo na bolje. Ne govorim o stručnosti već o načinu vođenja momčadi.

Podrška koju su igrači dali izborniku i stožeru po dolasku također nisu bili važni:

- Nismo o tome raspravljali, dužno poštovanje igračima, to je uvijek bio posao UO-a, a ne njihov...

Samo deset mjeseci uoči EP-a u Hrvatskoj rukometna reprezentacija nema vodstvo, opet kao i uoči SP-a kad je Babić dao pa povukao ostavku:

- Tada smo bili pružili Babiću još jednu priliku, a on nije zadovoljio naše prohtjeve. Nije naš cilj bilo četvrtfinale, to mi nismo nikad rekli. Osmine finala i četvrtfinala nisu na našem nivou. U Francuskoj je u tom smislu bilo u redu, ali ne i vođenje završnih utakmica. Ponavljam, nećemo o imenima, komisija će razgovarati s kandidatima, a u njoj će biti gospodin Gobac, glavni tajnik Poljak i moja malenkost, zaključio je Grahovac.

Linker
06. travanj 2024 02:03