CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EP 2020.

HRVATSKA DOČEKUJE ISLAND S osmim igračem po prve bodove

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. rujan 2019. 12:54

Hrvatske rukometašice danas kreću u novi olimpijski ciklus. U Osijeku počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, suparnik je Island, a u skupini su još Turska i Francuska. Kod Turske gostujemo u nedjelju, igra se u Eskisehiru, dok ćemo se s aktualnim svjetskim i europskim prvakinjama dvaput sastati u ožujku sljedeće godine.

Današnji ogled s Islanđankama na rasporedu je u 18 sati u dvorani Gradski vrt, a prijenos je na HTV 2.

- Atmosfera u reprezentaciji je dobra, uvijek se veselimo novim okupljanjima i druženjima - rekla je Dejana Milosavljević, vanjska igračica Podravka Vegete i izabrane vrste.

Visoke gošće

Hrvatska je posljednje nastupe imala u lipnju, kad je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bolja bila Njemačka (24:24, 21:25).

- Nikad nije dobro kad izgubiš utakmicu, ali mislim da smo i tada pokazale da možemo odigrati dobro. Imamo dobru reprezentaciju, vidi se napredak, a vjerujem da ćemo izvući pouke iz tih utakmica s Njemicama.

Island na prvu ne zvuči previše opasno?

- Sigurno je da kod nas nema nikakvog opuštanja. Svaka reprezentacija ima svoje dobre strane, tako da treba pripaziti i svakog suparnika shvatiti ozbiljno.

Izbornik Nenad Šoštarić svakog suparnika analizira do najsitnijih detalja, nema sumnje da će naše djevojke biti spremne na sve.

- Već smo gledale snimke njihovih utakmica. Imaju dosta visoke igračice koje već nekoliko godina igraju u inozemstvu. Ekipa su koja zna igrati, krasi ih skandinavski stil, a na nama je da se dobro za njih pripremimo pa neće biti nikakvih iznenađenja.

Tek je početak sezone, pa se postavlja pitanje u kakvoj formi su naše igračice?

- Sve smo prošle kvalitetne pripreme, već su počela i nacionalna prvenstva. Sve smo nestrpljive i željne utakmica, uopće ne sumnjam u našu dobru igru danas. Uvijek je lijepo kad igramo na domaćem terenu, nadam se da će u Osijeku doći dosta gledatelja i da će biti naš osmi igrač u borbi za prve bodove.

Forma će rasti

Hrvatska je veliki favorit, što će biti ključno za željenu pobjedu?

- Prije svega, dobra i agresivna obrana s brzom polukontrom. Tome u današnje vrijeme teži većina ekipa, jer se tako dolazi do velikog broja lakih golova.

Dejana je dolaskom Grkinje Lamprini Tsakalou u Podravka Vegeti ove sezone opet na desnom vanjskom, u dijelu prošle imala je ulogu organizatorice igre. Što će igrati u reprezentaciji?

- Mislim da ću isto biti na desnom vanjskom, iako mogu igrati sve. Priviknula sam se na zahtjeve i mogu ispuniti što se od mene očekuje. Formu mi je u ovom trenutku teško procijeniti jer smo uglavnom igrali pripremne utakmice, ali OK je, zadovoljna sam. Sad dolazi ono pravo pa će se i forma dizati.

Znamo da sportaši uvijek idu korak po korak, utakmicu po utakmicu. No, u paketu s Islandom dolazi i utakmica s Turskom, igrat će se u nedjelju u Eskisehiru.

- Normalno da razgovaramo i o njima, ali idemo prvo odigrati utakmicu s Islandom. Turska je u ovom trenutku možda malo slabiji suparnik od njih.

Ako želimo na Europsko prvenstvo u Dansku i Norvešku, trebali bismo uzeti sva četiri boda...

- Mislim da su očekivanja realna, težit ćemo da ostvarimo obje pobjede - zaključila je Dejana Milosavljević.

Linker
24. travanj 2024 07:48