Osijek, 090618. Rukomet. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo . Utakmica izmedju Hrvaske i Crne Gore.
Na fotografIji: Zlatko Horvat.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

ŽDRIJEB SP

HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA SAZNALA PROTIVNIKE NA SVJETSKOM PRVENSTVU Spektakl u Münchenu: Teško da su Kauboji mogli dobiti težu skupinu

AUTOR:
  • Predrag Žukina,
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 25.06.2018. u 14:03

 • Hrvatska rukometna reprezentacija će na SP-u u Danskoj i Njemačkoj u siječnju 2019. put do željene nove medalje u startu tražiti preko reprezentacija Španjolske, Makedonije, Islanda, Bahreina i Japana. Tako je odlučio ždrijeb održan u ponedjeljak u gradskoj vijećnici u Kopenhagenu.

  Naši su rukometaši u poludirigiranom ždrijebu u startu bili poslavljeni na poziciju "B2", kao nostitelj skupine koja se igra u Olympiahalle u Münchenu premda su bili u drugom jakosnom "bubnju" s Rusima, Norvežanima i Mađarima. Kao i dosad, SP će se igrati u četiri skupine po šest reprezentacija. Nijemci nositelji skupine A (Mercedes-Benz Arena u Berlinu), Danci "gazde" u skupini C u Jyske Bank Boxen u Herningu, gdje se igra i finale, dok su Šveđani "dobili" Royal Arenu u Kopenhagenu.

  Ždrijeb su u parovima odrađivali danski i njemački, bivši i sadašnji rukometaši i treneri. Hrvatskoj su kao "broju 2" u skupini B najprije Mads Mensah i Dominik Klein dodijelili Japan i Bahrein, dobar izbor iz šestog i petog jakosnog bubnja, zatim su Lasse Svan i Stefan Kretzschmar bili blagonakloni s Islandom, da bi Niklas Landin i Heiner Brand priču zaključili Makedonijom i prvakom svijeta Španjolskom.

  -----------------------------------------------------------------------

  SVJETSKO PRVENSTVO U DANSKOJ I NJEMAČKOJ 2019.

  Skupina A (Berlin) Francuska, Rusija, Njemačka, Srbija, Brazil, R. Koreja

  Skupina B (München) Španjolska, HRVATSKA, Makedonija, Island, Bahrein, Japan

  Skupina C (Herning) Danska, Norveška, Austrija, Tunis, Čile, S. Arabija

  Skupina D (Kopenhagen) Švedska, Mađarska, Katar, Argentina, Egipat, Angola

  -----------------------------------------------------------------------

  Iz drugih medija