Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
ODRŽAN ŽDRIJEB

HRVATSKA SAZNALA PROTIVNIKE NA EURU, 'POLA' BIVŠE DRŽAVE U ISTOJ SKUPINI Evo tko Kaubojima stoji na putu do jedinog trofeja koji im nedostaje

Hrvatska igra u skupini u Grazu protiv Srbije, Crne Gore i Bjelorusije, a u drugi krug prođe li trebali bi joj od favorita doći Njemačka i Španjolska
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. lipanj 2019. 21:31

U Beču je u petak izvučen ždrijeb Eura rukometaša 2020. godine koji će se po prvi puta igrati u tri države – Austrija, Švedska i Norveška i okupiti 24 selekcije umjesto dosadašnjih 16. Igrat će se u šest gradova - dva u Austriji (Graz, Beč), tri u Švedskoj (Malmö, Göteborg, Stockholm) i jedan u Norveškoj (Trondheim, tu će se igrati dvije skupine).

Iz bubnja su reprezentacije izvlačili igrači domaćina Eura Švedske Philip Hennigsson, Austrije Robert Weber i Norveške Torbjorn Bergerud, a četvrti je bio predstavnik aktualnog prvaka Europe Španjolske Danijel Dušebajev.

Hrvatska će prvi krug igrati u Grazu gdje je igrala s maksimalnim učinkom prvi krug Eura 2010. godine. Bude li među dvije najbolje u skupini seli u Beč, gdje će u skupini sa šest selekcija tražiti prolaz na prva dva mjesta koja vode na završnicu u Stockholm. Potsjetimo, u beču smo 2010. igrali finale s Francuskom, a u Stockholm 2012. nismo ni stigli zbog kraha na Euru 2002. godine. Nakon toga je došao Portugal, pa…

Zadar, 140419.
Dvorana Kresimira Cosica.
Rukometna utakmica kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine izmedju reprezentacija Hrvatske i Srbije.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

Prva važna stvar je da je od jakih u naš dio ždrijeba došla Španjolska, ali ne i Francuska, što je totalno zakompliciralo drugi dio ždrijeba u kojem će se za dva mjesta u završnici boriti Danska, Norveška, Švedska, Francuska i Slovenija. Može se s argumentima reći da je to teži dio ždrijeba. No, to je sad njihova briga. Naš put kroz Austriju trebao bi biti OK, ali onda Skandinavci u Stockholmu, ako… Tko nije vidio, ne zna što to znači. Kratko rečeno - bit će teško, makar tako ne izgleda.

Protivnici u Grazu će nam biti Bjelorusija, Crna Gora i Srbija. Za podcijeniti nije nitko, ali realno je očekivati tri pobjede i dolazak u Beč sa dva boda. Tu se može očekivati velika borba za broj 2. Srbiju znamo iz kvalifikacija, Crnu Goru iz prošlih kvalifikacija, a Bjelorusiju po Meškovu tako da tu nekih iznenađenja biti neće. Realno, trebali bismo to dobiti. Samo da nas ne iznenade problemi s ozljedama.

U Beču će nas čekati vjerojatno domaćin, jer on uvijek prolazi prvi krug, ali za broj dva će biti velike borbe Makedonije i Češke. Ukrajina – teško.

Iz Trondheima je najrealnije očekivati Španjolsku i Njemačku.

Dakle, bečki dio u Beču trebalo bi pobijediti, što je realno, a onda tražiti jednu pobjedu protiv Španjolske ili Njemačke za prolaz do Stokholma. Ne djeluje strašno, pa se može reći da bi cesta do Stockholma preko Austrije trebala.

I Lino Červar je optimist, ali dobro na zemlji.

- Naš cilj je ići prema vrhu. Za to se moramo dobro pripremiti i želja je svih biti zdravi. Protivnike u Grazu dobro poznamo, respektiramo, jer na Euru svi daju sve od sebe. Protiv Srbije i Crne Gore smo igrali kvalifikacije, a protiv Bjelorusije na našem Euru. Iz bečke skupine neće se znati do zadnjeg kola tko dolazi, poprilično je izjednačena, dok iz Trondheima nema dvojbi dolaze Njemačka i Španjolska. No, u ovom trenutku smo skandinavske selekcije ostavili po strani, a i Francusku, tako da ne možemo biti nezadovoljni, ali ponavljam ovo je samo ždrijeb. Na Euru treba pokazati sve što možemo i sve ćemo učiniti da bude tako – zaključio je Lino Červar.

-----------------------------------------------------------

SKUPINE:

Skupina A (Graz): Hrvatska, Bjelorusija, Crna Gora, Srbija

Skupina B (Beč): Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina

Skupina C (Trondheim): Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska

Skupina D (Trondheim): Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina

-----------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 01:48