CROPIX
PODRAVKA VEGETA

HRVATSKE PRVAKINJE S PORAZOM SU SE VRATILE IZ MAĐARSKE S UTAKMICE LIGE PRVAKA Uzvrat s Ferencvarošem bit će ključan za prolaz

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. listopad 2019. 12:52

Neće u Podravki Vegeti po dobrom pamtiti putovanje u Erd, mađarske ekipe u Ligi prvakinja i dalje ostaju vrlo neugodan suparnik. Ferencvaroš je, nošen bodrenjem svojih brojnih navijača, odigrao utakmicu na maksimumu i uzeo bodove koji su mu bili imperativ. Znalo se da su mađarske doprvakinje napadačka ekipa, da im je obrana u drugom planu, ali Podravka to nije uspjela iskoristiti i kazniti. Završilo je 37:31, i to ne izgleda lijepo iz perspektive koprivničkih navijača.

Bez prava na loš dan

Doduše, početak je bio jako dobar, pa i većina prvog poluvremena. Imale su Koprivničanke i do tri pogotka plusa, bile su agresivne u obrani i natjerale su suparnika u probleme. Ipak, ponekad je ta agresivnost prelazila potrebne granice, pa su nekim nesmotrenim potezima zarađena nepotrebna isključenja koja su imala velik utjecaj na daljnji tijek zbivanja. Za pobjedu na gostovanju kod Ferencvaroša trebalo je odigrati gotovo kao protiv Vipersa kod kuće, ali Podravka nije uspjela ponoviti tako briljantnu kolektivnu izvedbu.

U drugom poluvremenu Saračevićeva je ekipa pokazala ono svoje drugo lice, kakvo je pokazala i u Metzu. Ovaj put poraz je također bolan, ali ne tako kao u Francuskoj. Jer i u Erdu se vidjelo da se može kad se hoće. No, kad Ana Debelić koja je ključna u obrani već nakon dvadesetak minuta ima hipoteku od dva isključenja, kad prije odmora na tribinu preseli Dragica Džono, onda je sve skupa puno teže protiv napaljenog suparnika koji je već godinama među osam u Europi.

Podravka je i prošle sezone oscilirala u skupini, od izvrsnih do dosta slabih nastupa, a s brojnim promjenama u prvoj ekipi očito još nije uhvatila konstantu, iako je na papiru kvalitetnija nego pred godinu dana. Na greškama se uči i vjerujemo da će ih Saračević i njegove igračice ispravljati, no vremena nema previše jer Mađarice već 2. studenoga dolaze u Koprivnicu i ta će utakmica biti ključna glede ambicija za drugi krug. Da bi nada živjela i dalje, Ferencvaroš mora pasti u Koprivnici, to je ključna stvar. Važan je i međusobni omjer u slučaju istog broja bodova, no prije svega treba nastojati uzeti dva boda. A dojam je da ekipa Gabora Eleka nije nepobjediva u koprivničkoj dvorani, ali za to i Podravka mora biti prava, i niti jedna igračica neće imati pravo na loš dan.

Traženje novih opcija

U cijeloj priči dobro je to što Podravkine igračice neće ovog tjedna ići u reprezentaciju. Kao prvo, ne radi se o službenom reprezentativnom terminu, a kao drugo, za hrvatski ženski rukomet u ovom je trenutku ipak važnije da se Podravka što bolje pripremi za važan ogled s Ferencvarošem koji joj u povoljnom raspletu može donijeti i prolaz skupine. A posljednji put je to učinila sad već davne 2009. godine. Reprezentaciji nisu presudne utakmice s Njemačkom, a možda u izostanku standardnih reprezentativki izbornik pronađe i neke nove opcije na pojedinim pozicijama.

Linker
19. travanj 2024 00:22