Bruno Konjevic / CROPIX
EUROPSKO PRVENSTVO

HRVATSKI JUNIORI U POZITIVNOM TONU ZAVRŠILI NATJECANJE U DRUGOM KRUGU EUROPSKOG PRVENSTVA 'Nakon dva teška poraza sigurno da nam je malo laknulo'

Piše: HinaObjavljeno: 25. srpanj 2018. 19:28

Hrvatska muška juniorska reprezentacija pobijedila je u Celju Portugal s 30-23 (17-11) i tako u pozitivnom tonu završila natjecanje u drugom krugu Europskog prvenstva.

Portugalci su već prije osigurali plasman u polufinale, a Hrvatska je jučer protiv Francuske izgubila mogućnost plasmana među najbolje četiri reprezentacije, pa je susret bio rezultatski nevažan. Juniore Hrvatske je do pobjede vodio Adrian Miličević sa šest pogodaka dok su po pet dodali Tomislav Špruk i Ivan Martinović. Prvi strijelac Portugala bio je Diogo Silva koji se u strijelce upisao osam puta.

Izbornik Vladimir Vujović rekao je kako je važno bilo prekinuti niz poraza:

"Pobjeda je ovo koja nam puno znači jer smo prekinuli niz od dvije izgubljene utakmice. Iako ova utakmica nije imala rezultatsku vrijednost, ona je dobar poticaj da u borbi za plasman od petog do osmog mjesta možemo doći do što boljeg plasmana."

Sličnog je razmišljanja i najbolji strijelac utakmice Adrian Miličević:

"Nakon dva teška poraza sigurno da nam je malo laknulo nakon ove pobjede. Potrudili smo se i skupili glave u dan i pol i uspjeli pobijediti. Imamo još dvije utakmice do kraja. Nadam se da ćemo i to okončati pobjedama pa da koliko toliko zadovoljni idemo kućama."

Hrvatske rukometaše očekuju tako još dvije utakmice i borba od petog do osmog mjesta, a prvi susret je 27. srpnja protiv trećeplasirane momčadi iz skupine I.

Linker
16. travanj 2024 17:18