CROPIX
CILJ - ISKORAK U LIGI PRVAKA

HRVATSKI PRVAK PRED PROMJENAMA Novi direktor za Sportske novosti najavio što će napraviti nakon smjene u PPD Zagrebu

PPD ZAGREB Hrvatski prvak pred promjenama, koje koji najavljuju novi direktor Vedran Šupuković i glavni menadžer Božidar Jović
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. studeni 2017. 15:13

Tiho nekako prošla je organizacijska smjena u PPD Zagrebu. Kada se mijenjaju treneri i igrači, to je uvijek glasnije, jače zvuči medijski, ma koliko mediji za neke stvari nisu važni. Uglavnom, Antu Ančića na direktorskoj poziciji zamijenio je Vedran Šupuković, dosadašnji član UO kluba.

Dvostruki posao

- Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora došlo je smjene direktora. Klub ide dalje, a razlog je u činjenici što smo htjeli malo pojačati rad vodstva kluba. Gospodin Ančić još je uvijek zaposlenik kluba, trenutačno na projektu Eura 2018. Nakon Eura vratit će se vjerojatno u klub na drugu funkciju - pojasnio je u uvodu situaciju “novo-staro” glavni menadžer kluba Božidar Jović

A onda se predstavio novi direktor.

- Biti prvi čovjek RK Zagreb je povlastica jer Zagreb je institucija hrvatskog društva, sporta i europskog rukometa. Budući da sam bio član UO pet godina, poznajem na određeni način rad i procese u klubu pa će moj rok aklimatizacije biti nešto kraći. Dolazim iz realnog sektora (predsjednik Uprave CIAK-a), iz biznisa, s intencijom i zadatkom da do 2020. godine klub restrukturiramo u svim segmentima. Većina ljudi zna da je to početak nove organizacije Lige prvaka, koji će iziskivati puno zahtjevnije stvari u tom smislu, a da bismo do tada krenuli, sada moramo početi.

Stanje je solidno...

- Po rejtingu smo unutra, a da bismo bili kompetitivni na svim razinama, treba se svemu tome prilagoditi. Naša je težnja da budemo europski organizirani u svim segmentima kluba, što, moram to reći, dosad nije bio slučaj. Definitivno imamo situaciju da paralelno moramo raditi infrastrukturu kluba i rezultate. Ne bježimo od toga. Imamo imperativ rezultata. Želja je da već sezonu prije te nove Lige prvaka napravimo iskorak prema prvih osam u Europi, gdje smo ne tako davno bili.

Promjene u momčadi

Sve je lijepo i lako reći, ali ne i napraviti.

- To u situaciji u kojoj živi hrvatski sport nije jednostavno. Ali nisam došao ovdje radi alibija i da bih rješavao svoja egzistencijalna pitanja, već zbog želje da napravimo posao i budemo među najbolje organiziranim klubovima u Europi.

Zagreb traje 25 godina, ali pomalo počinje kaskati...

- U ovom smo trenutku ispod proračuna svih s kojima se natječemo i koji su u elitnim skupinama LP. Imamo li uvjete za razinu da budemo kompetitivni - odgovor je da. Neće to ni tada kada napravimo biti na razini ostalih, ali s manje novca, uz rashodovnu konsolidaciju i dobru selekciju momčadi to možemo.

Momčad je, realno, malo prestara za takav ritam i razinu.

- To je pitanje za glavnog menadžera, ja nisam taj koji se bavi parketom. Ali sigurno će biti promjena - nije se u priču dao navesti direktor.

Pa je uskočio glavni menadžer Jović s nekoliko pojašnjenja.

- Promjena će biti, starije će zamijeniti mlađi, no, o konkretnim stvarima u ovom trenutku dok sezona traje, teško je govoriti preciznije. Naravno da s nekim igračima nismo zadovoljni, da puno razgovaramo, pokušavamo utjecati na to da moraju prihvatiti novi režim rada, novog trenera, jer tko ne bude u tom vlaku, ispast će bez obzira na ime. Morat će se poštivati pravila. Poštivala su se i do sada, ali je isto tako istina da su se neka preskakala, što se neće više dogoditi.

Vratili smo se direktoru s pitanjem o konkretnim problemima koji postoje.

- Problem je da nije bilo adekvatnog financijskog upravljanja i to je prvo što ćemo promijeniti. Moramo provesti rashodovnu konsolidaciju jer su se novci trošili na mnoge stvari na koje nije trebalo. Radit ćemo na stvaranju novih prihoda, dovođenja novih sponzora... To mora biti kontinuitet jer samo je to način da se približimo ostalima na 20, a ne na 50 posto mogućnosti jer tako će se lakše nadoknaditi neke stvari.

Pitanje je i dvorana.

- Dvorane su problem, ali na tu temu teško mi je bilo što reći, nisam još ni profesionalac ovdje, ali znam da je to je stvar koju Zagreb sam ne može riješiti bez pomoći zajednice.

Rezultat je zasad OK

Pogled glavnog menadžera na igrače i trenera?

- Imali smo dosta problema s ozljedama, skidam kapu na trudu. Imamo svoj cilj, nećemo odustati od njega. To su domaći naslovi, Final Four SEHA lige i osmina finala Lige prvaka. Rezultat je, po nama, zasad OK, izgubiti 10 u Barceloni nakon 22 prije toga nije problem... Možda je problem tek izgubljeni SEHA bod od Celja, čiji je vratar sjajno branio, ali to se događa. Ostalo je u nekim realnim granicama.

Vardar ne nudi previše nade, ali vidjet ćemo... Nikad ne znaš sa Zagrebom.

Linker
21. travanj 2024 14:56