Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
LAKŠI PUT DO TOKIJA

HRVATSKIM RUKOMETAŠIMA PLASMAN NA OLIMPIJSKE IGRE POSTAO JE JEDNOSTAVNIJI! Organizacijski odbor bio je prisiljen donijeti odluku koja im ide u korist

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2020. 18:36

Hrvatski rukometaši ove zime nisu uspjeli doći do jedine zlatne medalje koja im nedostaje u bogatoj kolekciji trofeja. Srebrom na Europskom prvenstvu nije se dogodilo niti to da su ostvarili plasman na Olimpijske igre u Tokio pa će sredinom travnja morati sudjelovati na vrlo jakom kvalifikacijskom turniru u Francuskoj.

Novost je da će na tom turniru biti itekako smanjen kapacitet tribina AccorHotels Arene, bivšeg Bercyja. Zbog koronavirusa organizacijski odbor toga turnira odlučio je da će sa 16 tisuća sjedećih mjesta, sve biti skučeno u samo pet tisuća mjesta za navijače.

To je dobra vijest za Červara, Duvnjaka i društvo budući da bi u ogledima s Francuskom i Portugalom Kaubojima bilo mnogo teže igrati pred većim brojem navijača tih reprezentacija.

Podsjetimo, Hrvatska će u olimpijskim kvalifikacijama u Parizu igrati protiv Francuske, Portugala i Tunisa, a dvije najbolje reprezentacije izborit će nastup u Tokiju.

Linker
27. travanj 2024 01:40