Rukomet

I sa 36 godina zanimljiv velikim klubovima - Metličić potpisao za Montpellier!

AUTOR:
 • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 30.03.2012. u 23:28

 • Metličić je posljednje je dvije sezone proveo u Celju PL. S upravom slovenskog kluba nije se, međutim, uspio dogovoriti oko nastavka suradnje i odlučio je pojačati najbolji francuski klub

  Nekadašnji kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Petar Metličić (36) potpisao je jednogodišnji ugovor s francuskim prvakom Montpellierom...

  Sjajni desni vanjski igrač, koji je predvodio hrvatsku vrstu na putu do zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. i Olimpijskim igrama u Ateni 2004., posljednje je dvije sezone proveo u Celju PL. S upravom slovenskog kluba nije se, međutim, uspio dogovoriti oko nastavka suradnje i odlučio je pojačati najbolji francuski klub.

  U Montpellieru će zamijeniti Slovenca Vida Kavtičnika koji će zbog ozljede koljena propustiti prvih nekoliko mjeseci nove sezone.

  Metličić je dosad za Celju odigrao 70 utakmica i postigao 169 golova. Ranije je igrao za Split, Metković, Ademar Leon i Ciudad Real, s kojim je tri puta osvajao Ligu prvaka.

  “Svojim igrama i profesionalnim odnosom Metličić će definitivno ostaviti pečat u Celju”, stoji u priopćenju slovenskog kluba.