CROPIX
USUSRET EURU

IGRAČ KOJI JE SJAJNIM PARTIJAMA ODUŠEVLJAVAO HRVATSKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU 'Červar je zabrinut, a i ja sam, ne želim biti samo obrambeni igrač'

MARKO MAMIĆ Naš najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu, lijevi vanjski koji je oduševio ovog siječnja u Francuskoj, u potrazi za sigurnosti i minutama u poljskom Kielcu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. studeni 2017. 10:24

Teško je sjediti i šutjeti. Kielce je, s obzirom na kvalitetu, najveće razočaranje Lige prvaka u dosadašnjem tijeku sezone. U situaciji kad momčadi ne ide kako treba, minute pripadaju skoro 40-godišnjacima i to je ono što je nesvojstveno Talantu Dušebajevu. Postali su dosadni, predvidljivi.

Jedan Blaž Janc, koji je prošle sezone bio senzacija Lige prvaka, jedan Aleks Dušebajev, koji je bio možda i najbolji igrač sezone, izgledaju loše. Naš Marko Mamić, koji je došao iz Francuske, koji je napredovao i to pokazao na SP-u, sada igra obranu, a Karol Bielecki, koji nije sjajan kao nekad, dok Jureckog nema stalno je u napadu. Zbunjujuće u najmanju ruku. I ono što je najgore od svega, odražava se na reprezentaciju u kojoj je Mamić bio gotovo nevidljiv u dvije utakmice protiv Slovenije nedavno.

Pariz, Francuska, 270117.
Dvorana AccorHotels Arena.
Polufinalna utakmica svjetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Norveske.
Na fotografiji: Marko Mamic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Zdrav je, iskusniji, zreliji, nije u njemu problem - sigurno, no, minuta nema, na žalost.

- Da, situacija nije baš dobra. Naravno da bih želio više, ali novi sam ovdje i ne mogu se upuštati u neke diskusije i slično. Volio bih popričati s trenerom bez namjere da to shvati kao pritisak, jer nije, već samo želja da saznam što popraviti. Ne mogu reći da ne igram, jer imam dosta minuta u obrani, ali ja ne želim biti samo obrambeni igrač.

Jeste li pogodili odlaskom u Kielce?

- Jesam, momčad je vrhunska, klub je super. Gledam, učim, uvjeren sam da ću kada dobijem priliku, pokazati što se očekuje. Nije prilika dobiti jednu utakmicu pa sve pokazati, jer to je nemoguće. Evo, igrali smo u Gdanjsku, igrao sam napad, zabio sam dva gola, ide to, ali trebalo mi je 15 minuta da se snađem, a tih 15 minuta me umorilo, što samo govori da nemam ritma, a to ne možeš uhvatiti kroz jednu utakmicu.

Učim i vraćam

Kakvi su suigrači?

- Super, svi, sve pozitivno. I u igri i izvan terena.

Lino Červar je zabrinut?

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Znam, i ja sam. Ali sam miran, ne paničarim, gledam, učim i kada dobijem priliku, nastojim vratiti.

Malo je prilike bilo i protiv Slovenije?

- Na početku utakmice u Ljubljani, malo u Zagrebu, ali dobro, malo je tu bilo i taktike, želje da se dobije. Nismo imali previše prilika za uigravanje.

Što kaže Lino?

- Nismo o tome previše razgovarali. Inače, vrlo je pozitivan, bodri, pokušava iz nas izvući najbolje. A mi smo tu da se podredimo reprezentaciji za uspjeh, damo što najbolje možemo, ono što se od nas očekuje. Ma, ja sam optimist i za Kielce i za reprezentaciju, malo zabrinut, ali optimist.

Spori smo

Kako gledate na lošu igru?

- Spori smo, nemamo gustoću u obrani, pritisak je na Aguinagaldeu jer to svi znaju i teško se oduprijeti na vrhunskoj razini. No, moramo napredovati, gledamo, učimo, naučit ćemo.

Kielce jako loše stoji u Ligi prvaka?

- Istina, loše smo igrali u Parizu, izgubili. Gotovo da ne treniramo, stalno smo na putu. Iz Pariza smo letjeli za Gdanjsk, pa nam nisu došle stvari, pa nismo trenirali, pa smo igrali utakmicu, dobili, pa autobusom osam sati do Kielca. Puno smo izgubili dosad i, iskreno, koliko god to zvuči čudno, sada nam je jedino važno da prođemo skupinu, a onda ćemo valjda uloviti formu. Mislim da za nas u ovom sastavu nema nepobjedivih. Kažu da je slično bilo prije dvije godine kada su osvojili naslov. Vidjet ćemo - zaključio je Mamić.

Linker
26. travanj 2024 18:33