Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
A KAKAV BI TO BIO DERBI

IGRAČI SE ZAMALO POTUKLI, TRENERI URLALI JEDAN NA DRUGOG 'Došli ste provocirati'; SLOVENCI BIJESNI 'Ajde priznajte - kako ste dobili Vardar, Löwen...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. ožujak 2017. 12:16

Silvio Ivandija opasno se naljutio na celjske provokacije o nezasluženoj pobjedi Zagreba. Nikad ga tako uzrujanog otkad vodi Zagreb nismo vidjeli.

- Jesam jer žele stvoriti famu oko nečeg što nije istina. Mi smo 45 minuta igrali odlično, nitko njima nije branio da cijelu utakmicu igraju kako su igrali 15 posljednjih minuta. Jeste li to pitali? - obratio se slovenskim novinarima.

- Mi nismo za to krivi, neka pogledaju utakmicu pa neka komentiraju.

U uvodu je rekao:

- Čestitam svojoj momčadi na uspjehu. Razgovarati nakon ovakve utakmice na takav način je neumjesno. Ne mogu i neću to prihvatiti. Ja sam igrao puno takvih utakmica, igrao sam i u Zagrebu i u Celju i sto puta gorih, a ovo je čisto i zasluženo i nitko nema pravo reći ništa. Igrali smo i mi u Celju pa se nismo ljutili, a mogli smo jer smo uvijek gledali prvo sebe.

U tom smislu se Ivandiji priključio David Miklavčič, Slovenac u dresu Zagreba, koji se našao na meti lagane provokacije. Podigao je rukav, pokazao ožiljak i rekao:

- Ovo niste vidjeli, puno toga niste vidjeli. Ja sam igrač, dajem sve od sebe, puno sam puta bio pokraden, bilo mi je i teško, ali nikad nisam reagirao ovako jer uvijek sam u sebi tražio razlog. Razumijem frustraciju Celjana, ali ne razumijem ovakav ton. Naša pobjeda je, uvjeren sam, potpuno čista.

I na utakmicu se vratio kratko.

- Dok su glave bile na mjestu, imali smo sve, a onda je došao pad, Celje se vratilo, ali vratili smo se i mi. I sada čekamo nedjelju.

Sjetili se Francuske

Onda je Ivandija nastavio s rukometom:

- Mi smo ih razbili 45 minuta igrom. Zabili su nam osam golova u poluvremenu. Pad je sastavni dio utakmice, no, nije trebalo doći do toga. Podsjetilo me na Francusku, ali poneseni publikom došli smo do rezultata i sad čekamo Vardar. Isključenje nas je izbacilo. Promašili smo tri otvorena šuta, dvije lopte smo izgubili, oni su dobro odigrali “sedam na šest”. Podsjetilo me na SP sa Slovenijom, uvlačenje nesigurnost nekim nepotrebnim situacijama. No, vratili smo se, promijenili zonu na 5-1, njima je to bilo neprolazno.

Pa se obratio Tamšeu uzrujan:

- Došli ste s namjerom da provocirate, da u tome tražite alibi za mogući neprolazak. Od početka je bilo provokacija, padanja... Pogrešaka je bilo, no, suci su griješili obostrano. Vidjeli ste sve, a niste prestup Janca i puno drugih stvari...

Branko Tamše nije se složio s Ivandijom:

- Iskreno, nisam siguran da je bilo pošteno, dvojim... No, kao džentlmen čestitam Zagrebu i svojim igračima i navijačima. Igrali smo rukomet. Zagrebu želim sve najbolje i tu ću se zaustaviti.

Onda je prešao granicu obraćajući se kolegi:

- Nemoj se ljutiti, kako ste dobili Vardar, Löwen...

Dobio je odgovor...

- A kako ste vi dobili Kielce, Löwen...

Pa je Tamše spomenuo i semafor koji nije radio i da je tako uvijek. Bio je ljut, tu je granica prijeđena, no, kakav bi to bio sudar Celje - Zagreb da nije.

Linker
23. travanj 2024 18:30