Ante Cizmic / Hanza Media / Ante Cizmic / Hanza Media
SVLAČIONICA HRVATSKE

IGRAČI UTUČENI NAKON PORAZA KOJI ĆE OSTAVITI OŽILJAK Kapetan izvan sebe: 'U šoku sam! Trebali smo više napraviti i imali smo priliku'

Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2017. 23:52

Hrvatski rukometaši ostali su bez odličja na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nakon što su u dvoboju za treće mjesto poraženi od Slovenije 30-31 (18-13), iako su u 40. minuti imali prednost od osam pogodaka, a u posljednjih osam ušla s viškom od pet golova.

Raspad kakav se dogodio u završnici utakmice rijetko se viđa. Do 40. minute naši rukometaši su igrali gotovo bez pogreške, što je dokazivao i semafor na kojem je pisalo velikih 24-16. No, uporni Slovenci nisu se predali i na kraju su bili nagrađeni prvom medaljom na svjetskim prvenstvima.

Strijelce Hrvatske predvodili su Cindrić sa sedam, Štrlek sa šest te Duvnjak i Horvat sa po četiri gola. Slovenci su imali trojicu igrača sa po četiri pogotka (Cingesar, Marguč, Bezjak), po tri su postigli Blagotinšek, Gaber i Grebenc. Skok je imao osam obrana, a Lesjak četiri.

- Jako sam tužan i žalostan. Nismo uzeli medalju, a potpuno mi je nejasno zašto je nismo uzeli. Vjerojatno je presudio umor i pad koncentracije - rekao je nakon susreta Musa.


Slovenia won the bronze medal on handball world...

Domagoj Duvnjak za poraz nije krivio umor zbog utakmice s Norvežanima.

- Mislim da nije presudio umor od sinoć. Ne znam u šoku sam. Igrali smo odlično 40 minuta, a onda smo neobjašnjivo stali u napadu i primili nekoliko lakih golova iz kontr i polukontri. Trebali smo više napraviti i imali smo priliku.


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

Marko Mamić također je bio razočaran.

- Dobro smo igrali, ali onda je došao umor, na kraju ne znam što bi rekao. Dali smo sve od sebe. S ovom ekipom doći u polufinale je uspjeh, ali na kraju je malo nedostajalo i sreće.

Linker
21. travanj 2024 14:20