WETZLAR, GERMANY - FEBRUARY 14: Ivano Balic of Wetzlar shouts during the DKB handball Bundesliga match between HSG Wetzlar and HSV Hamburg at Rittal Arena on February 14, 2015 in Wetzlar, Germany. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
 Christof Koepsel / 2015 Getty Images
OTKRIO NAJVEĆU BOLJKU RUKOMETA

IVANO BALIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU PROGOVORIO O NAJVEĆIM PROBLEMIMA 'Sve je manje mozga, pameti i mašte. Nervira me što...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2017. 21:14

Hrvatski rukometni as Ivano Balić dao je opširan intervju za sportsport.ba.

U njemu je napravio presjek karijere i napravio osvrt na svoju karijeru i općenito sve što mu je sport pružio.

"Zbog leđa sam prekinuo karijeru kao što je i moja mati morala u 30. godini završiti karijeru. Ja sam eto malo više izdržao. To nam je obiteljska crta. Kažu mogao sam igrati još. A nisam, da sam mogao igrao bih. Posljednih godina bilo je mučenje i nije više bilo smisla. I sada me bole leđa, ali idem na fizikalnu često", rekao je Balić dvije godine nakon završetka aktivne igračke karijere.

Nije se propustio dotaknuti uloge koordinatora koju je obnašao u Hrvatskom rukometnom savezu s koje je doslovno otjeran.

"A šta da kažem o tome? Završena je to priča, dobili smo svi otkaze i to je to. Nije se ljudima sviđalo kako je reprezentacija igrala i kako je vođena, a opet iza nas je medalja sa Eura iz Poljske, stvorili smo široku bazu, uveli dosta novih i mladih igrača u opticaj, unijeli kolektivni duh u igru što ranije nije bio slučaj. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nismo uzeli medalju, ali odlučivala je jedna lopta, dvije.

Ivano Balić
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Podbacili smo u Riju, to je istina, izgubili u četvrtfinalu, ali to su stvari koje se dešavaju. Ako si dobio nekoga 13 puta, ne znači automatski da ćeš i 14. Rukomet je sport u kojem svaku utakmicu moraš doživljavati kao novi početak, a uvijek ti se može desiti loš dan. Mislim da nas je najviše koštao taj poraz od Islanda u Riju i da je to iskorišteno da nam se uruče otkazi."

O aktualnom izborniku Lini Červaru.

"Lino je čovjek koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i nema se tu što dodati. Bili bi bolji ili gori, to nitko ne može znati i o tome ne treba tako razmišljati. Bili smo takvi kakvi smo i to je rezultat čitave jedne atmosfere, trenutka u kojem svi mi imamo zasluge, pa i Lino".

Vladimir Dugandzic / Cropix / CROPIX

Zanimljiv je bio i njegov komentar na pitanje što ga nervira najviše u današnjem rukometu?

"Sve je manje mozga, pameti i mašte. Nervira me što se zapostavlja taktika. Rukomet djeluje kao grub sport i on to je, treba znati primiti udarac i znati pasti, no rukomet se uvijek igrao glavom i u tome je njegova čar. Toga je danas sve manje, a sve više fizike. Bitna je snaga, da si brz i to me nimalo ne oduševljava. Trči i pucaj, to je tako nemaštovito. Ali evo gledam i košarku, to je tako u svakom sportu, sve je manje duha i vica u igri. Prije osnovno što si morao znati je tehnika, danas nije to slučaj".

Linker
20. travanj 2024 10:15