Talant Dušebajev
 REUTERS/Marko Djurica
PRIJEDLOG LEGENDE

JEDAN OD NAJVEĆIH RUKOMETAŠA SVIH VREMENA IMA PLAN ZA LIGU PRVAKA 'Bit će izuzetno teško igrati osminu finala i četvrtfinale u lipnju, ali...'

Piše: HinaObjavljeno: 04. travanj 2020. 19:57

Ugledni rukometni trener Talant Dušebajev predložio je u razgovoru za Handball-Planet da se završni turnir Lige prvaka igra s osam umjesto sa četiri ekipe.

Europska rukometna federacija (EHF) je koncem ožujka predstavila potencijalni plan rukometne sezone po kojem bi se Liga prvaka nastavila u lipnju.

Kada bi se ostvario scenarij EHF-a, završni turnir četiri najbolje momčadi Lige prvaka igrao bi se 22. i 23. kolovoza u Kolnu, a ne kao što je planirano u posljednja dva dana svibnja.

Rusko-španjolski stručnjak smatra kako bi završni turnir trebao postati "Final Eight".

"Bit će izuzetno teško igrati osminu finala i četvrtfinale u lipnju. To je potpuno nerealno, bilo bi bolje kada bi se pobjednici osmine finala plasirali na završni turnir u Koln. Tada bi imali osam sudionika završnog turnira," kazao je strateg poljskog tima Vive Kielce.

Susreti osmine finala na rasporedu su 3. i 4. lipnja, a uzvrati 6. i 7. lipnja dok bi se četvrtfinale igralo 24. i 25. istog mjeseca, a uzvrati 27. i 28. lipnja.

U osmini finala igrat će Dinamo Bukurešt - Paris Saint-Germain, Wisla Plock - Telekom Veszprem, Vardar - MOL-Pick Szeged, Celje Pivovarna Laško - PGE Vive Kielce, Porto Sofarma - Aalborg, te Flensburg-Handewitt - Montpellier Handball, dok su Barcelona i Kiel izborili direktan plasman u četvrtfinale.

Linker
24. travanj 2024 04:10