Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

EP U RUKOMETU

JOŠ JEDAN TIJESAN PORAZ HRVATSKE ZA OPROŠTAJ OD EUROPSKOG PRVENSTVA Mladi rukometaši ispustili priliku protiv Španjolske

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.07.2018. u 14:27

 • Hrvatski rukometaši osvojili su šesto mjesto na Europskom prvenstvu igrača do 20 godina koje u nedjelju završava u Celju, gdje su ih u utakmici za 5. mjesto svladali vršnjaci iz Španjolske sa 27-26 (13-12).

  Hrvatski reprezentativci imali su vodstvo 24-21 u 49. minuti, ali su u sljedećih osam minuta ostali bez pogotka, što su Španjolci iskoristili i došli do vodstva 25-24.

  Španjolska reprezentacija je pri rezultatu 26-26 imala posljednji napad u kojem su se hrvatski rukometaši uspjeli obraniti do posljednje sekunde u kojoj su napravili prekršaj za devetarac. I kad se činilo da će se o pobjedniku odlučivati u produžetku, Ian Tarrafeta se uspio izvinuti, poslati loptu pokraj hrvatskog bloka i svladati vratara Ivana Ereša.

  Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije bio je Josip Šarac sa osam pogodaka, a po tri su postigli Ivan Martinović, Nikola Grahovac i Filip Vistorop. Gonzalo Perez sa pet i Ian Tarrafeta sa četiri gola bili su najbolji strijelci Španjolske.

  Iz drugih medija