Lino Červar
Lino Červar / REUTERS/Vincent Kessler

Lino Červar

'OSTAJE ŽAL ZBOG POLUFINALA'

'KAKO STE ZADOVOLJNI S LINOM ČERVAROM?' Predsjednik Saveza za SN prokomentirao vruće teme: Červarovu budućnost u reprezentaciji i obračun s novinarima

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.01.2019. u 16:34

 • TOMISLAV GRAHOVAC Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza izjavio je i kako nije pratio obračun izbornika s novinarima

  Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, bio je na finalu u Herningu kao dio čelništva IHF-a. Naše teme je nakratko potisnuo u drugi plan, no jasno je da ćemo se s njima morati pozabaviti uskoro.

  - Nismo još imali zajednički sastanak. Tek se vraćamo iz Danske. Ništa konkretno ne mogu reći osim generalnog razmišljanja.

  A ono glasi...

  - Iz svog kuta gledano, ostvarili smo postavljeni cilj, plasman u kvalifikacije za nastup na OI u Tokiju. Osim utakmica protiv Brazila i Švedske igrali smo dobro. Protiv Njemačke nam se nije dopustilo da pobijedimo. Da smo pobijedili Brazil, bilo bi lakše, ali bez pobjede protiv Njemačke ili Francuske, ne bismo mogli dalje. S duge strane promovirali smo i dobili mlade igrače, ustabilili obranu 5-1, promovirali vratara i mislim ostavili dobar dojam. Zadovoljni smo, ali žal što nismo uspjeli ući u polufinale ostaje.

  Bruno Konjevic / CROPIX
  CROPIX
   

  Kako ste zadovoljni izbornikom Červarom?

  - Zadovoljni smo. Mi imamo dogovor s Linom, razgovarat ćemo s njim... Vidim da ima puno razmišljanja u tom pogledu, ali to je normalna stvar. Kada obavimo razgovor i analize stavimo na stol moći ćemo biti konkretniji.

  Kako kao HRS gledate na obračun s novinarima od strane izbornika?

  - Iskreno, nisam puno pratio, ne znam o čemu se radi pa mi je teško komentirati. Kada pročitam o čemu se radi moći ću biti konkretniji.

  Jednu je stvar naglasio.

  - Bitna stvar za spomenuti i pohvaliti je da smo imali suce koji su sudili polufinale i finale. Ostali smo u vrhu, nema drame, a vrijeme će pokazati što i kako dalje - zaključuje predsjednik Grahovac, koji je na čelu HRS-a od ožujka 2016. kada je na toj funkciji naslijedio Sandija Šolu.

  Iz drugih medija