REUTERS
'NISMO POKAZALI KARAKTER'

KAUBOJI U SUZAMA NAKON BOLNOG PORAZA KOJI IH JE UDALJIO OD CILJA 'Sve je bilo obrnuto! Nije išlo i naše suze na kraju su za ovaj fenomenalni Split!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2018. 00:21

Hrvatska je u trećem kolu faze po skupinama doživjela i prvi poraz na Europskom prvenstvu. Bolja od Kauboja bila je Švedska 35:31 i tako izabranicima Line Červara znatno otežala put prema samoj završnici.

Igor Karačić bio je jedan od rijetkih koji je stalno vukao i pokušavao, no nije mogao sam...

"Teško je... Ovo je bio jedan od onih dana kada ništa nije išlo. Obrana nije bila na nivou. Olako su dolazili do zicera i to si nismo smjeli dopustiti. Rekao sam da će nam propuste protiv Islanda neka jača ekipa kazniti i to se eto dogodilo. Moramo dobro analizirati i skupiti snage. Potrošeni smo, ali ne smije nam to biti alibi... Nismo danas pokazali karakter, nismo ni pomogli našim golmanima da se razbrane... Hrabrili smo se na poluvremenu, ali eto nije išlo... Moram samo reći kako nikada u životu nisam doživio kao ovo u Splitu. Organizacija i publika... Ove suze igrača na kraju su najviše pokazale koliko nam je žao zbog publike."

Ivan Čupić trudio se i borio kao uvijek, no nije išlo.

"Bila je to zapravo stara skandinavska škola. Kad ih pustiš na početku da se razmašu onda ih je teško uhvatiti. Naša obrana nije bila na nivou i oni su to iskoristili. Svašta smo pokušavali, ali jednostavno su od prve do zadnje minute bili bolji protivnik i zaslzuženo pobijedili."

Manuel Štrlek nije se naigrao na ovoj utakmici, a nakon susreta također je bio kratak u izjavi.

"Sve je bilo obrnuto, mi nismo zabijali niti igrali obranu. Jednostavno su bili bolji. Treba ovo što prije zaboraviti i razmišljati o Zagrebu."

"Trebamo što prije zaboraviti utakmicu protiv Švedske i okrenuti se protivnicima koji nas čekaju u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva - reprezentacijama Francuske, Norveške i Bjelorusije", izjavio Luka Cindrić.

Po njegovim riječima, Hrvatska je upala u ritam igre Švedske, a tada je teško pobijediti tu reprezentaciju.

"Nismo se dobro branili, a i u napadu smo pravili greške", zaključio je Cindra.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 12:37