Reuters / REUTERS
NEŠTO SE SPREMA

KLUPA HRVATSKE JE I DALJE PRAZNA, ZORAN GOBAC OTKRIO KAKVA JE TOČNO SITUACIJA Lino Červar dolazi u Zagreb - na Dan žena

HRVATSKA I DALJE S PRAZNOM KLUPOM Iako je čelništvo Hrvatskog rukometnog saveza kao rok za imenovanje novog izbornika odredilo kraj veljače, odluka je prolongirana za najmanje tjedan dana
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. ožujak 2017. 15:10

Bilo je rečeno da ćemo ime novog izbornika saznati do kraja veljače, no, stvar se prolongira za još najmanje tjedan dana. Glavni kandidat još uvijek je Lino Červar, koji je trenutačno u Skoplju. Nije išao s Metalurgom na gostovanje u Ljubuški jer ga je ulovila prehlada pa se s temperaturom liječi kod kuće i poručuje “pričekajte još malo”.

Što to malo znači, teško je reći. No, Zoran Gobac to je formulirao ovako.

- Dogovorili smo da je sastanak u Zagrebu 8. ožujka. Tada ćemo sjesti i definitivno razgovarati pa ćemo vidjeti što i kako dalje. To je zasad sve. Točno, prolongirali smo odluku, pričekat ćemo, a što će biti, vidjet ćemo.

Konačni rok

Očito, Lino je na potezu, a potez znači raščistiti stvari u Makedoniji s predsjednikom Saveza Mukaetovom i predsjednikom Metalurga u sjeni Jordanovom. Tek nakon toga s čistom situacijom čekaju ga u Zagrebu na dogovoru.

Gotovo je sigurno da daljnjih prolongiranja situacije neće biti jer je svaki dan dragocjen u slaganju mozaika za Euro. Za vjerovati je da ćemo 8. ožujka imati novog izbornika.

Ostaje pitanje što ako to ne bude Lino? Odgovor je - makar ga u HRS-u ne rabe ni slučajno - da kandidata ima sasvim dovoljno, a Pastor i Canayer nisu odgovorili negativno, između ostalog. No, Červar zbog svog rejtinga i prošlosti u HR-rukometu ima prioritet. I to se poštuje.

I Makedonci u problemu

Sigurno je da i Makedonija mora imati čistu situaciju kad je riječ o mogućem nasljedniku Line Červara. Nemaju previše izbora, a u ovom trenutku, uz Vardarova Raula Gonzaleza, kandidata tog rejtinga nema, izuzme li se možda Manolo Cadenas, trenutačno slobodni bivši izbornik Španjolaca. Červarov pomoćnik u klubu je Aleksandar Jović, negdašnji igrač Makedonije, a u reprezentaciji Ile Temelkovski, također bivši igrač, no, sve su to još uvijek perspektivni stručnjaci bez samostalnog posla, a Makedonija je posljednjih godina s Červarom i Obrvanom prije njega bitno podigla rejting na velikoj sceni.

Hrvatska čeka, neće beskrajno jer izbornik je nužnost, do Eura 2018. ostalo je manje od godinu dana, a posla je čudo.

Linker
16. travanj 2024 11:24