Nenad Dugi / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

LEGENDA HRVATSKOG RUKOMETA ODUŠEVLJENA NAKON RUŠENJA VELIKANA Vidim ih na klupi mirni, nitko se ne veseli, ne skače, a vodimo 9 razlike protiv Löwena

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. studeni 2017. 10:16

Specijalnost Veselina Vujovića i Silvija Ivandije kako dobiti RN Löwen nastavio je Zlatko Saračević. Bio je zadovoljan nakon utakmice, a kako i ne bi nakon prve pobjede u Ligi prvaka.

- Prvo čestitka igračima na reakciji koju sam tražio. 45 minuta smo radili što smo trebali, zadnjih 15 minuta nije to bilo to što smo trebali. Ne znam je li razlog snaga ili psiha nakon što dugo nisi dobio utakmicu, otkrit ćemo, ali važno je da smo krenuli.

- “Nova metla dobro mete”, rekla je moja pokojna mama, ali i dodala, “samo mora nastaviti da bi bilo čisto u kući”.

Kako je bilo doći do discipline, posebno napadačke, jer obrana je stvar volje, a u ovoj situacija ona je neupitna?

- Dogovorili smo neke stvari, poštivalo se. Rekli smo plitko u obrani, pa je Pekeler dobivao previše, pa smo popravljali, pa smo u nastavku kada je stao napad mijenjali i trojicu da bismo izdržali. Napadački smo bilo OK, evo veli Jakobsen da smo ih dobili ritmom i baš mi je drago to čuti, nek’ smo i mi nekog tako dobili. Ma, vidi, ova momčad može igrati ovakav rukomet i kada ga igra onda to može biti dobro, nema tu previše filozofiranja ni o motivu, ni o načinu. Neke smo stvari pripremili, a pripremili smo se i za Rnića koji uopće nije došao, gledali smo džabe, al dobro isplatilo se.

I vratio se na momčad.

- Vidim ih na klupi mirni, nitko se ne veseli, ne skače, a vodimo 9 razlike protiv Löwena. Valjda je to normalno. Ni u svlačionici nije puno bolje, ali dobro, popravit ćemo i to – zaključio je Sarač.

Nikolaj Jacobsen trener RN Löwena i danski izbornik kaže:

- Zagrebu i Zlatku čestitke za pobjedu, posebno na prvom dijelu utakmicu. Zagreb je bio dominantan u obrani, a naša obrana loša i vratari isto. Imali smo puno prebrzih šuteva u situaciji kada smo počeli stizati i to je konačno presudilo u korist Zagreba koji je danas bio puno bolji tim. Teško nam je bilo stizati njihovu veliku prednost.

Linker
24. travanj 2024 15:45