CROPIX
KAPETAN ZAGREBA

LEGENDA KOJA JE NEDOSTAJALA! MILJENIK NAVIJAČA I POVRATNIK U DRES REPREZENTACIJE 'Svi govore o medalji, ali bit će muka stići do polufinala'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. lipanj 2017. 00:45

Makar su nakon Katara mnogi pretpostavili da mu je kraj, Igor Vori se vratio u reprezentativni dres uoči Eura, kojem ćemo biti domaćini u siječnju 2018. Da je nedostaja,o vidjeli smo najviše u Riju i u Francuskoj, makar su njegovi prijatelji na crti dali srce na teren i svi zaslužili pljesak.

No, postoji nešto što nije stvar samo srca, nego iskustva, a Vori je tu sasvim sigurno prvak generacije koja će nam pokušati u siječnju donijeti i posljednje zlato koje nemamo - europsko. Zanimljivo, Vori je jedini od portugalskog sastava koji je bio u Ateni, a koji će igrati i za zlato u siječnju.

To je 15 godina nakon Lisabona za svaki respekt.

- Ne, rekao sam da se nisam umorio, da se osjećam odlično. Istina je da ne mogu sve što sam mogao prije, ali mogu još puno pomoći. Mislim da je sezona iza mene pokazala da mogu, nastojat ću da takva bude vjerojatno i moja posljednja. Igrali smo u jakoj europskoj konkurenciji, svima smo bili blizu, čak i europskom vrhu.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ulaganje se vraća

On i Lino Červar nezaobilazan su tandem.

- Svašta smo prošli zajedno, radio sam kod Line više nego kod ikoga, bilo mi je i muka puno puta, ali sve se vratilo. To je mislim ključ za svaki uspjeh koji mladi igrači moraju prihvatiti, jer drugog jednostavno - nema. Moraš ići preko granica, a mi smo s Linom išli. Drago mi je da je tu, znam da čini sve da se vratimo na vrh. Teško je garantirati bilo što, jer fenomenalne su momčadi ispred nas, ali siguran sam da ćemo i mi biti takvi. Lino će odlučiti kako i na koji način. Dosad smo ispitivali snage, stanje, a od listopada krećemo punom parom prema Euru.

Vratio se makar su mnogi mislili ne...

- Eto, pomlađujemo pa sam i ja tu jer sam se pomladio uz ove dečke - našalio se Vori na ždrijebu skupina za Euro, koji nam je donio iznimno tešku skupinu.

- Pred nama su tri fantastična protivnika. Znam da svi govore o medaljama, ali znam i koliko će nam truda trebati da dođemo do polufinala. Nećemo zasad razmišljati dalje od skupine, ali mogu reći da će u Splitu uz nas biti još tri fantastične selekcije, da je Švedska po meni trebala biti u polufinalu SP-a u Francuskoj, jer mislim da trenutačno igra najljepši rukomet. Tu su Srbija koja je skup sjajnih igrača, pa Island koji ima Palmarssona, koji je stalno prisutan, ima iskustvo igranja takvih natjecanja i spreman je iskoristiti svaku priliku. Za to se treba jako dobro pripremiti.

Zagreb, 151016.
Arena Zagreb.
Rukometna utakmica 4. kola skupine B EHF Rukometne lige prvaka izmedju RK Zagreb Prvo plinarsko drustvo - HC Meshkov Brest.
Na fotografiji: Igor Vori.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Koliko u tome pomažu sponzori?

- Sigurno puno jer nam omogućuju da lakše sprovedemo sve što je potrebno za veliki rezultat koji očekujemo. Njihovo izdvajanje u sport je dragocjeno i možda bi u nekom jačem omjeru dalo i više nade, pa se nadam da ćemo doći i do toga. Sport je ulaganje koje uvijek vraća najbolje.

Obostrana reklama

HEP je uvijek uz rukomet.

- Eto, ponosni smo što je tako, što možemo biti reklama njima, ali i oni nama. Mislim da je to najbolji put jer biti reklama rukometu je stvar koja se višestruko vraća, što pokazuje i 18 medalja koje je ova reprezentacija osvojila od 1994. godine. Time se malo tko može pohvaliti. Nadam se samo da ćemo u siječnju biti svi zajedno i da ćemo pokazati svu tu energiju hrvatskog sporta na pravom mjestu - zaključio je Igor Vori.

Linker
16. travanj 2024 23:59