CROPIX
LIGA PRVAKA

LEGENDARNA SNJEŽANA PETIKA NAJAVILA SEZONU 'Borimo se s nekim stvarima s kojima se ne bismo trebali. Ali nikad nisam odustala, pa neću ni sada'

PODRAVKA VEGETA Na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u Norveškoj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. rujan 2017. 16:26

Podravka je privela pripreme kraju. Bilo je očekivano turbulentno, poraza, pobjeda, pomiješanih osjećaja, no, sve u svemu, ništa neočekivano za tu ekipu, koja još uvijek teži otkriti svoj pravi maksimum. Sigurno da su hendikepi ozljede Dore Krsnik i Ivane Kapitanović, ali Snježana Petika nije tip koji plače. U svemu što radi prvo je na čistu sa sobom, pa s ostalima.

Nije baš prezadovoljna...

Radimo ubrzano

- Iskreno rečeno, borimo se s nekim stvarima s kojima se ne bismo trebali, ali morali smo ući u tu utakmicu da bismo za skoru budućnost imali čistu sliku mogućnosti. Ne može svatko što i kako hoće, barem je to tradicija ovog kluba. Stanje nije kako bi moglo biti, no, radimo, ne predajemo se. Važno je da svi skupa shvatimo situaciju, da pokušamo biti jedinstveni da se ona riješi na zadovoljstvo kluba dugoročno. Hoćemo li uspjeti, ne znam, ali nadam se. Nikad nisam odustala, neću ni sada.

Dosta je utakmica odrađeno?

- Bilo je dobrih, manje dobrih, ozljeda Krsnik je malo poremetila stvari, no, prilagođavamo se. Đono se vraća, postavili smo obranu s njom Toth i Debelić, nastojimo držati ritam, no kako smo malo kratki za ovu europsku razinu, moramo biti realni. Tu je Jukić na golu, čekamo Kapitanović, tu su Nemaškalo i Turk (Nikšić) na krilima, Vidak, Toth i Dežić izvana uz pomoć Mrđen, pa Debelić na crti uz pomoć Đono. To je neka osnova na koju ćemo dodavati mlađe, makar ni ove nisu stare, pa ćemo vidjeti. Želim da trčimo, da smo agresivni, borbeni, a možemo li sve baš, ne znam. Nadam se zasad. Radimo ubrzano na tome.

Kakve ste si ciljeve postavili za Norvešku?

- Realno, pokušati pobijediti Turkinje, koje su dobra ekipa, kod kojih su naše Elez i Šerić, pa na golu Crnogorka Nenezić, koje imaju deset strankinja, ali mislim da su mnoge na zalasku, da bismo to s našom poletnošću i borbenošću trebali riješiti. Nerealno je očekivati da dobijemo Norvežanke ako prođemo u polufinalu jer to je ekstra ekipa s mnogo jako poznatih igračica, koje si neće priuštiti iznenađenje kod kuće. Mi moramo i ovim turnirom napraviti temelj za ubuduće. Ne znam hoćemo li uspjeti, ali znam da ćemo samo ustrajnošću moći vratiti klub tamo gdje pripada.

Kako je Petiki kao trenerici?

- Lakše mi je bilo s klinkama, ali dobro...

Čujemo da ćete sa Nenadom Šoštarićem na klupu reprezentacije?

- Postoje neke ideje, razgovarala sam sa Šokom o tome. Iznimno ga cijenim, bio je i meni trener u reprezentaciji uostalom, kada smo bili “loši” šesti na svijetu. No, dalje ne znam, to je stvar ljudi koji odlučuju.

A odluka nas čeka uskoro jer u listopadu kreću kvalifikacije za Euro u Francuskoj 2018. godine. Treba dobiti Švicarsku i Ukrajinu, jer Norvešku ćemo teško, i vratiti se na scenu. Nije nemoguće kako izgleda, uvjereni smo. Bitno je samo da se nešto pokrene, jer već dugo...

Linker
24. travanj 2024 05:45