Pedja Milosavljevic / CROPIX
IZGUBILE I RUKOMETAŠICE

LINO ČERVAR NIKAD NIJE BIO TAKO ZADOVOLJAN NAKON PORAZA 'Bilo je bolje nego u Zagrebu, a igrali smo u puno težim uvjetima i uz lošije suđenje'

Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2019. 19:19

Hrvatska muška rukometna reprezentacija i u drugom je prijateljskom susretu u tri dana pretrpjela minimalni poraz od Njemačke, nakon 25-26 u srijedu u Zagrebu, u subotu je u Hannoveru Hrvatska izgubila sa 23-24 (13-11).

Hrvatska je najveću prednost od tri pogotka stvorila pred kraj prvog poluvremena kada je u 29. minuti vodila sa 12-9, no u prvoj polovici nastavka Njemačka je serijom 8-2 preuzela kontrolu rezultata i stigla do prednosti 19-15.

Niti tada se izabranici Line Červara nisu predali već su šest minuta prije isteka vremena stigli do poravnanja na 22-22 i napada kojega nisu iskoristili. Stepančić je na ulasku u posljednju minutu pogodio za 23-23, no Njemačka je ipak u svom posljednjem napadu stigla do pobjedničkog pogotka kojega je postigao Hafner.

Luka Stepančić je s pet golova predvodio strijelce Hrvatske, dok je Uwe Gensheimer proslavio 33. rođendan sa šest golova za Njemačku.

Od 17.30 u Hannoveru je na programu susret ženskih reprezentacija Njemačke i Hrvatske. Prije tri dana u zagrebu bilo je 21-21.

Lino Červar nije sklon zadovoljstvima nakon bilo kakvih poraza, no nakon prijateljskog susreta s Njemačkom i drugog minimalnog poraza u tri dana pokušao je naći malo optimizma.

- Zadovoljan sam, bilo je dobro, bolje nego u Zagrebu prije nekoliko dana, a igrali smo u puno težim uvjetima i uz lošiji kriterij suđenja. Moram reći da smo puno toga isprobavali, da je dosta igrača igralo, da su neki ispunili očekivanja više, neki manje, no sve u svemu jasno je da moramo bitno podići fizičku spremu uoči onoga što nas očekuje u siječnju. I zato će biti no biti kako će igrači reagirati nakon ovog okupljanja i zadataka koje smo dali.

Posebno je zadovoljan Lino...

- Čvrstinom, kompaktnošću, obranom 5-1 koju smo pokazali u više varijanti, pa mentalnom snagom koju smo pokazali nakon -4 u nastavku kada je bilo vrlo nezgodno. Vratili smo se, imali šansu, Matanović nije uspio, a i njemu će to ipak biti dobra škola. Zaslužili smo više od poraza, mislim da dobro radimo, da smo na dobrom putu i važno je da tako nastavimo bez ozljeda po mogućnosti – zaključio je Červar.

Luka Stepančić bio je vrlo dobro raspoložen, ali se golovi nisu pretvorili u pobjedu.

- Bilo je bolje nego u Zagrebu. Obrana sjajna u prvom dijelu. Ritam je išao gore dolje, ali to su jednostavno takve utakmice. Izbornik je vidio tko što može u ovom trenutku. Nema veze za penal na kraju, makar je šteta gubiti, ali Vlado Matanović je prvi put s nama, treba mu podrška, jer je bio odličan i ovo je veliko iskustvo za njega. I ništa, idemo dalje.

Matanović je od junaka zakratko na kraju postao tragičar, no bez obzira na promašeni penal dojam koji je ostavio je pozitivan.

- Počeli smo uspavano, no an sreću brzo smo se probudili i odigrali odličan nastavak prvog dijela. Počeli smo loše u nastavku, Nijmeci su nam pobjegli, ali smo stigli, no na žalost opet je odlučio jedan potez. Posljednji penal? Trema je bila, bila je i podrška suigrača i kada sam promašio. Krivi šut, krivi izbor šut, nadam se da će drugi puta biti bolje. Žao mi je.

Njemački izbornik Christian Prokop zadovoljniji.

- Zadovoljan sam rezultatom, igrom, činjenicom da smo isprobali neke nove igrače i vidjeli da imamo širi kadar. Nisam zadovoljan da smo opet na kraju prosuli prednost, to je ono što moramo popraviti. No, dvaput pobijediti jakog protivnika kao Hrvatska je dobro. (drp)

Uvjerljiv poraz hrvatskih rukometašica

Hrvatske rukometne reprezentacije u subotu su pretrpjele poraze od odgovarajućih njemačkih selekcija u prijateljskim utakmicama igranim u subotu u Hannoveru, muškarci su izgubili sa 23-24 (13-11), a žene 23-32 (11-16).

Nakon zagrebačkog remija 21-21, ženska reprezentacija doživjela je uvjerljiv poraz u uzvratnom susretu u Hannoveru sa 23-32 (11-16). Domaći sastav dočekao je Hrvatsku jači za svog službeno prvog kružnog napadača Juliu Behnke, inače članicu Rostova na Donu. Ionako oslabljena, bez igračica iz inozemstva i Podravka Vegete, Hrvatska je pak u Hannover doputovala i bez Dore Lacković, koja je zbog poslovnih obaveza ostala doma.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ivana Dežić s devet pogodaka. Po tri su dale Slavica Schuster i Stela Posavec. Kod domaćina po šest pogodaka Antje Lauenroth i Alicia Stolle.

Linker
20. travanj 2024 09:48