Jörg Schüler/Getty Images
KVALIFIKACIJE ZA EURO

LINO ČERVAR OBJAVIO KONAČNI POPIS ZA SRBIJU, GOBAC SVIMA PORUČIO: 'Tko se ne odazove u juniore, taj trajno neće igrati ni za A reprezentaciju!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 05. travanj 2019. 14:59

Uoči kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2020. sa Srbijom, izbornik Lino Červar objavio je konačan popis igrača za treći i četvrti krug natjecanja.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, 8. travnja u 12:30 sati ispred hotela Panorama, odakle će krenuti put Osijeka u kojem će biti do 10. travnja. Nakon toga, reprezentacija putuje za Beograd gdje ih čeka prva kvalifikacijska utakmica sa Srbijom. Susret je zakazan za 11. travnja s početkom u 18:00 sati u dvorani Aleksandra Nikolića.

Hrvatska trenutno u skupini vodi s dvije pobjede iz dvije utakmice (proiv Švicarske i Belgije). Na Europsko prvenstvo plasirat će se dvije najbolje reprezentacije.

Nakon susreta u Beogradu, reprezentacija putuje za Zadar gdje ih čeka drugi kvalifikacijski susret sa Srbijom. Utakmica će se održati 14. travnja s početkom u 20:30 sati u dvorani Krešimira Ćosića.

- Protiv Srbije igramo 11. IV. u Beogradu i zatim u Zadru 14. IV. To su treća i četvrta kvalifikacijska utakmica nakon pobjeda protiv Švicarske i Belgije. Pripremamo se u Osijeku i dan uoči utakmice idemo u Beograd. Njima je to "zadnji vlak", napravit će veliki pritisak u Beogradu. Nemamo neke ključne igrače, opet nismo kompletni. U Beogradu je interes velik, očekujem iznimno tešku atmosferu, kao 2012. u polufinalu EP-a, ali bitno je čim prije osigurati EP, bez obzira na sve. Na SP-u su dečki pokazali veliko srce kad je bilo najteže, vjerujem da će biti i sada tako.

Šef Zoran Gobac zadnjih godina rijetko progovara, u pravilu "prigovara":

- Izbornik ima teškoće s odabirom, izranjavani smo, nismo kompletni. Raduje nas povratak Marka Mamića, koji nije bio na SP-u. Nadamo se skorom povratku ozlijeđenih igrača, riječ je o Pavloviću, Marinu Mariću, Cindriću...Teške nas utakmice očekuju, ona u Beogradu je utakmica "visokog rizika". Ljudi iz dva saveza sastajali su se u pripremi pa smo odlučili da neće biti gostujućih navijača na obje utakmice, nastojimo tenzije svesti na minimum. Očekujemo dvije jako tvrde utakmice. Najvažnije je da osvojimo minimalno četiri boda u sljedeće četiri utakmice da se plasiramo na EP.

Gobac je otvorio još jedan manji gorući problem:

- U nižim dobnim skupinama su nam klubovi počeli diktirati dolazak na utakmice. Ako se netko ne odazove, neće igrati ni u seniorskim kategorijama. Nećemo dozvoliti da nam se događa kao u nekim drugim sportovima. One koji ne dođu na poziv svih reprezentacija, trajno ćemo izbaciti iz svih kategorija. Klubovi nisu vlasnici igrača, pregledavat će ih zdravstvena komisija HRS-a. Vratio se gospodin Miljenko Rak, čovjek koji je bio s nama u naše najbolje vrijeme.

"Tehnikalije" o utakmicama iznio je Igor Vori:

- Okupljanje je 8. 4. i u srijedu u Osijeku. Poslije utakmice odmah čarterom idemo za Zadar jer je malo vremena za oporavak. Hvala Dominikoviću i ostalima iz starog stožera, sad nastavljaju Ivandija i gospodin Rak.

Vori je pojasnio na što je Gobac mislio:

- Pokušali su neki klubovi nagovorili mlađe igrače da se ne odazovu pozivu za reprezentacije. Klubovi to moraju ispoštovati jer nam slijedi juniorski SP u Španjolskoj. To je svima ulaznica za A selekciju, sami su rekli da s njihove strane nema problema, valjda će se i klubovi "opametiti". Riječ je o Ivanu Martinoviću i još nekima što nije korektno od strane klubova, moramo braniti svoj interes...

POPIS LINE ČERVARA:

1. MARIN ŠEGO, MOL-PICK SZEGED

2. FILIP IVIĆ, PGE VIVE KIELCE

3. IVAN VIDA, RK NEXE

4. JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ, RK PPD ZAGREB

5. MANUEL ŠTRLEK, TELEKOM VESZPREM

6. DAVID MANDIĆ, RK PPD ZAGREB

7. MARIN ŠIPIĆ, RK NEXE

8. ŽELJKO MUSA, SC MAGDEBURG

9. IGOR KARAČIĆ, RK VARDAR

10. DOMAGOJ DUVNJAK, THW KIEL

11. MARKO MAMIĆ, PGE VIVE KIELCE

12. LUKA STEPANČIĆ, PSG HANDBALL

13. JAKOV VRANKOVIĆ, GRUNDFOS TATABANYA

14. IVAN SRŠEN, RK PPD ZAGREB

15. KRISTIAN BEĆIRI, RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

16. JOSIP VEKIĆ, RK PPD ZAGREB

17. HALIL JAGANJAC, RK NEXE

18. ANTE GADŽA, RK NEXE

Linker
20. travanj 2024 02:10