REUTERS/Vincent Kessler / REUTERS
SLUŽBENA PRESICA

LINO ČERVAR OTVORENO O POVRATKU NA KLUPU KAUBOJA I ONOME ŠTO GA JE NAJVIŠE ZASMETALO 'Te slike su me pogodile, kao da sam kriminalac...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2017. 17:14

U trenucima dok Hrvatski rukometni savez traga za nasljednikom Željka Babića na izborničkoj klupi hrvatske reprezentacije oglasio se Lino Červar (66), jedan od najvećih kandidata za njegovog nasljednika.

"Imao sam stotinu poziva nakon SP-a da kažem nešto o tome, ali čekao sam presicu kako ne bih ulazio u nekakve televizijske novele ili predstave kroz medije. Imam 66 godina i ne bih volio da se sa mnom netko zafrkava. Imam svoje stavove i osmu sam godinu u Makedoniji. Trener sam 40 godina, a i nakon tih 40 godina i dalje sam posvećen poslu koji radim. Nikome na svijetu ne priznajem da je više posvećen poslu od mene...", rekao je Červar na posebno sazvanoj presici na kojoj je želio objasniti pravo stanje stvari.

Konkretno o preuzimanju Hrvatske.

"Bilo bi čudno da se ja sa 66 godina nudim Hrvatskoj. S medaljama koje sam osvojio mnogi me vjerojatno i žele. Onima koji me poštuju u Hrvatskoj i svijetu ne treba se posebno objašnjavati. Nitko mi ne može oduzeti pravo da volim svoju prvu domovinu Hrvatsku i drugu domovinu Makedoniju. Logično je da se moje ime povlači, ali tvrdim – ni s kim u Hrvatskoj nisam imao službeni razgovor da postanem izbornik jer poštujem svoj klub Metalurg i Minču Jordanova.

Onda je uslijedio komentar na fotografiju o kojoj se toliko pisalo. Nekoliko dana nakon smjene kompletnog stručnog stožera hrvatske reprezentacije, u Veszpremu su uhvaćeni Červar, Renato Sulić, Marko Kopljar i Mirko Alilović. Jasno je da je to postala tema.

"Slike iz Veszprema najviše su me pogodile, kao da sam kriminalac...Pa u Veszpremu je pet mojih igrača s kojima sam osvojio zlato. Kako se ne bih pozdravio sa sunarodnjacima, a Hrvatsku sam vodio 157 utakmica?", dodao je Červar.

Linker
19. travanj 2024 07:52