Foto: Dragan Matic / CROPIX
'NAŠI VANJSKI SU ČUDO!'

LINO ČERVAR PRIZNAO NAKON TEŠKO IZBORENE POBJEDE: 'Poslali su nam upozorenje! A s Duvnjakom smo opet kao obitelj'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. listopad 2018. 15:45

Sve je super završilo. Curice s blokovima i majicama za potpise u hipu su se našle na terenu Gradskog vrta. Dobra utakmica, teška, pravi razlog za slavlje.

Lino Červar je bio zadovoljan, ali i realan:

- Znali smo da će biti teško, jer smo vidjeli Švicarce, znali smo kako mogu igrati. Nametnuli su se igrom sedam na šest, sjajno je Schmid to vodio i on je u tandemu s Miloševićem napravio dosta problema. Oni su povratnici i to je diglo kvalitetu švicarske igre. Igrali su duge napade, do pasive. Mi smo u nastavku podigli agresivnost, spuštanjem Duvnjaka u pliću formaciju riješili smo liniju Schmid - Milošević i mislim da je to bilo presudno u odvajanju.

Šipić je odigrao odlično

Pohvalio je neke...

- Stepančić je zabio nekoliko sjajnih golova, Šipić je u svojoj premijeri odlično odigrao na crti, napad je odigrao vrlo dobru utakmicu, makar je jako teško igrati protiv takvih momčadi koje znaju i strpljive su kao Švicarska. Puno nam znači povratak Duvnjaka, sad smo u pravom smislu obitelj.

Treba dobiti i Belgiju za dobar posao?

- Poslali su nam upozorenje. Mi neke stvari moramo popraviti, posebno u obrani, kojoj smo dali i prioritet u izboru sastava. No, imali smo problema i radit ćemo na tome. Moram svakako spomenuti publiku koja je pokazala da joj je rukomet iza nogometa druga ljubav i ovoga puta. Sjajno su nas nosili.

Marin Šipić bio je otkriće utakmice, sjajna forma iz kluba nastavljena je u dresu reprezentacije s tri teška gola na premijeri.

Naši vanjski su čudo

Još sam uvijek uzbuđen, makar je sve završilo. Sjajno je biti dio toga. Teška je bila utakmica, ali naši vanjski igrači doigrali su vrhunski. Opasni po gol, spuštali su loptu do mene i dali priliku za dobar dojam. Sretan sam, igrati u ovakvom ambijentu...

Luka Stepančić bio je raspoložen, raspucao se baš kako očekujemo.

- Bilo je OK, makar je bila teška utakmica. Schmid je jako nezgodan, malo gubi lopte, radili su nam probleme, ali smo pojačali obranu na vrijeme i riješili sve. I napad je bio dobar, neke stvari koje smo radili su došle na svoje. Sada treba to dovršiti dobrim poslom u Belgiji i svakako zahvaliti divnim ljudima koji su nas bodrili punim srcem.

Dobra forma...

- Da i prije sam trenirao, sada igram, dobivam priliku i to se mislim vidi. Sigurniji sam i mislim da će to s vremenom biti i malo bolje.

Luka Cindrić vodio je momčad i ovaj puta do pobjede.

Imali smo posla s jednom odličnom reprezentacijom. Imali smo problema sedam na šest i s nekim tehničkim greškama, ali smo se na vrijeme digli i pobjednički napravili posao.

Švicarci su pobjegli dok je fešta trajala i poručili da Srbiji za vikend neće biti lako. A ni nama u Švicarskoj sigurno. No, prvo Belgija. (drp)

Linker
22. travanj 2024 22:17