CROPIX
JOŠ MALO PA NEĆE BITI SMIJEŠNO

LINO IMA JOŠ PET DANA ZA ZEZANJE 'Zezao sam ostale na klupi rekavši 'pa Duvnjak je došao iz bolnice, a igra bolje od vas'

LINO ČERVAR Hrvatski izbornik nije bio u potpunosti zadovoljan generalkom protiv Crne Gore, ali vjeruje da će u preostalih nekoliko dana do početka turnira stvari sjesti na svoje mjesto
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. siječanj 2018. 23:29

Lino je grmio na klupi, a ne sumnjamo i kasnije. Puno će toga biti na stolu nakon Crne Gore. Kada jedno govoriš, a drugo se događa, to treba prekinuti ne vrijeme. Nije, naravno, ništa dramatično, ali je opominjuće i treba respektirati.

- Utakmica je pokazala da ne smijemo lebdjeti i da će za svaku pobjedu trebati dati maksimum. Ljut sam jer smo vježbali obranu, a htjeli smo na brzinu sve napraviti. I u obrani i u napadu pokazalo se dosta slabosti u kontinuitetu naše igre.

A onda je krenuo s mini-analizom.

- Ne možemo dopustiti da dobivamo isključenja zbog prigovora sucima, a to je dobila desna strana, koja je dobila i najviše lakih golova na utakmici. To su stvari umišljenosti, a reprezentacija je nešto više. Nema tu mjesta glupostima. Tu treba zabijati golove, ići na glavu da se rezultat vratiti u konačnici.

Manjkala kompaktnost

Obrana je primila 22 gola, 19 iz igre, a Lino nije sretan.

- Igrali smo obrane 5-1 i 6-0, bilo je uspona i padova. Zanimljivo je da je ona bila dobra u trenucima kada su nas stizali, tako smo trebali igrati cijelu utakmicu. A nama je nedostajao pravodobni izlazak, kompaktnost. Ako netko ispada “jedan na jedan”, treba mu pomagati, a mi tu vrstu kompaktnosti nismo imali. Obrana mora igrati jedan za drugog. To je stvar u kojoj se jača karakter momčadi.

Bilo je brzine, ali...

- Tranzicija je bila, ne mogu reći, vukli smo cijelo vrijeme, ali to je bilo individualno rješavanje stvari. S jednim ili dva dodavanja htjeli smo doći do gola, a to je jako teško, posebno u ovakvim situacijama kada su se oni dobro vraćali.

I promašivanje je bilo vidljivo preko mjere.

- Puno smo zicera promašili. Srbiju tako dobiti nećemo. Moramo se resetirati. Obranom se pobjeđuje, a mi smo mislili da ćemo napadom pobijediti. Otud i promašaji. Obično promašuju oni koji loše igraju u obrani, jer da cijene to što rade da bi dobili i zaradili loptu, ne bi se događali promašaji. Treba ići na glavu i imam što reći igračima.

Usporedio je neke stvari.

- Publika je bila bolja od nas, makar mi svi kažu da je ovo bilo samo zagrijavanje, a mi ne smijemo biti iza publike. Moramo im se barem približiti.

Imate li čišću sliku oko izbora 16 igrača za start?

- Izbor ovisi o igračima, ja samo radim ono što mi oni pokazuju. Nisu bezbrižni oni koji igraju, niti su otpisani oni koji nisu igrali. Imamo još tjedan dana pa ćemo vidjeti.

Nismo otkrili sve karte

Bilo je problema s vanjskima...

- Stepančić je dobro počeo, kasnije je bilo malo drukčije. Rekao bih da tu kod svih ima i umora, treba svježine. Sada ćemo se više koncentrirati na protivnika, počinju analize, rad na taktici. Nisam zabrinut ako igramo kako možemo, ali ako bude ovako gore - dolje, onda jesam.

Jesmo li otkrili karte?

- Nismo, nije bilo vrijeme za to.

Otkrili smo da se Duvnjak vratio?

- Duvnjaka smo malo stavljali, malo mijenjali. Bio je OK. Zezao sam ove na klupi rekavši, “pa čovjek došao iz bolnice, a igra bolje od vas”.

Zezat će ih još barem pet dana, a onda zezanje prestaje. I ide se na glavu. Ovo je bilo samo pristojno, a najvažnije je da su i oni sami toga svjesni.

Linker
25. travanj 2024 07:20