CROPIX
KUP HRVATSKE

LOKOMOTIVA SE OPROSTILA OD OBRANE NASLOVA POBJEDNIKA KUPA HRVATSKE Podravka u Koprivnici osigurala nastup na završnom turniru u Poreču

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2019. 23:40

Lokomotiva se večeras u Koprivnici oprostila od obrane naslova pobjednika Kupa Hrvatske. Podravka Vegeta opravdala je status favorita i na domaćem terenu upisala pobjedu 26:19 kojom je osigurala nastup na završnom turniru koji će se u svibnju igrati u Poreču. Uz dužno poštovanje ostalim polufinalisticama, teško će ih netko tamo zaustaviti u pohodu na novi trofej. Susret je odigran u gimnazijskoj dvorani koja nije bila do kraja ispunjena, ali je gotovo dvije tisuće ljudi došlo na domaću utakmicu ženskog rukometa, i to je još jedna velika pobjeda Podravke.

Lokomotiva je u posljednje vrijeme bila vrlo nezgodan suparnik za Koprivničanke, a u prvenstvenom susretu krajem siječnja u Zagrebu slavila je s 24:22. Bila je to opomena Koprivničankama da ih se mora shvatiti ozbiljno, a u četvrtfinalu Kupa nije bilo prostora za novi kiks, kao što ga neće biti ni u prvenstvu 27. travnja. Dobro su se u domaćem stožeru pripremili, ispravili većinu pogrešaka iz spomenutog ogleda i na kraju zasluženo slavili.

Podravka je bolje otvorila utakmicu i Šoštarić je već u 7. minuti morao pozvati minutu odmora. Na semaforu je bilo 4:1, domaće su se predstavile vrlo snažnom obranom i s raspoloženom Jovanom Risović na vratima, i gošće za to nisu pronalazile prava rješenja. Saračević je u sredinu obrane postavio svoje najveće obrambene uzdanice Debelić i Džono, kraj njih Milosavljević i Ihnjevu u varijanti 6-0. Kad se Džono ne bi stigla promijeniti s Čigirinovom, Karlovčan bi otišla na prednjeg u 5-1.

Lokomotivin napadački potencijal bio je skoro u potpunosti zaustavljen u prvih 30 minuta, Dora Kalaus zabila je dva gola, njena sestra Larissa tek jedan iz sedmerca, Glavan je ostala na nuli. Stelu Posavec zaustavila je Podravkina obrana, dok je Paula bila najraspoloženija kod Zagrepčanki.

Domaćim napadom dirigirala je Čigirinova koja je imala odličnih, ali i prilično slabih poteza. Borbeno je odigrala Milosavljević na desnom vanjskom, kao i Debelić na crti, nedostajao je konkretniji učinak Ihnjeve, a iznenađenje je bila Karlovčan koja je pokazala da može i na krilu i na srednjem vanjskom.

Kad je u 24. minuti Podravka povela 10:5 mnogi su u dvorani pomislili ''to je to'', ali s tim se nisu složile Lokosice koje su smanjile na 10:7. Gostujuća klupa u par navrata je protestirala zbog sudačkih odluka, slično kao i njihovi suparnici na prvenstvenom susretu u Zagrebu. Na odmor Saračevićeva ekipa odlazi s +4 nakon pola sata velike borbe, ali i malo pravih rukometnih poteza i akcija. Važnost utakmice očito je napravila svoje.

U nastavku se uglavnom igralo gol za gol. Lokomotiva nije odustajala, natjerala je domaće na maksimalni angažman do kraja, ali nije imala snage ni moći za preokret. Ipak, Podravka ima širi i skuplji kadar, tu je bila i prednost domaćeg terena, a nije zanemarivo ni bogato europsko iskustvo prikupljeno ove sezone. Prvi čin je gotov, drugi slijedi u prvenstvu 27. travnja na istome mjestu...

Linker
26. travanj 2024 05:10