Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
KAKO BI TO SAMO ODJEKNULO

MA, JE LI TO MOGUĆE Najbolji rukometaš svih vremena izlazi iz mirovine: Barca želi dovesti Ivana Balića?

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. ožujak 2017. 13:07

Vijest je bombastična, možda se neće ostvariti, ustvari, vjerojatno neće, ali zanimljivo je znati da Barcelona želi dovesti Ivana Balića (38). Naravno, ne kao koordinatora izvan terena, nego na terenu, zbog situacije u kojoj se momčad Xavija Pasquala našla u posljednje dva tjedna.

Barcelona ima problem sa srednji vanjskim, ostala je samo na Raulu Entrerriosu, koji je u posljednje vrijeme bio često ozlijeđen. Da stvar bude teža, ozlijedio se danac Lasse Andersson, s kojim su se mogli dobro zakrpati jer na lijevom vanjskom imaju Jallouza, N’Guessana i Jichu, koji, istina, ne pokazuje ni približno negdašnju formu i dostignuća.

Pitanje je može li

Kako se Andersson ozlijedio prije nekoliko dana, a rokovi su za prijavu EHF-u prošli, ostala je jedino mogućnost da Barcelona uzme igrača koji nije igrao Ligu prvaka, ali koji nakon veljače nije igrao nigdje, a takvih skoro da nema jer su, uglavnom, svi aktivni.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Balić se pojavio kao rješenje, što je ogroman kompliment našem velemajstoru i dvije godine nakon što je službeno zaključio karijeru u njemačkom Wetzlaru. No pitanje je bi li Balić nakon dvije godine stanke mogao igrati i u kakvom je stanju za takvu razinu rukometa. Što se svega ostalog tiče, moglo bi... U Španjolskoj je doma, bio je vječna želja Barcelone dok je igrao u Pamploni, a sada su ga zamislili kao idealnu pomoć Raulu do kraja sezone.

Mogućnost je u Barceloni bila i povratak Rutenke, koji se oprostio prije samo nekoliko mjeseci, no njegov rastanak s Barcom nije prošao savršeno, pa želja, vjerojatno, obostrano ne postoji.

Dogodi li se Balić u Barceloni, što bi doista bila senzacija, ne bi bio prvi takav slučaj na ovako visokoj razini. Naime, prije nekoliko godina u potrazi za obrambenim igračem Kiel je u svoje redove doveo Barceloninu legendu Andreja Šepkina, koji se već bio umirovio, a onda je u dresu njemačkog prvaka otišao do svog sedmog naslova u Ligi prvaka, što je apsolutni rekord. No igrati obranu i igrati rukomet kako ga je igrao Balić nije ista stvar, makar bi ga bilo lijepo ponovo vidjeti na terenu, barem još jednom. To mu je išlo puno bolje...

Ante Cizmic / Hanza Media
CROPIX

Nikad prvak Europe

I još jedna zanimljiva stvar, kao detalj. Barcelona je pobjednik skupine A u Ligi prvaka, kao takva oslobođena je osmine finala, a do Final Foura dijeli je samo utakmica s pobjednikom dvoboja Kiel - RN Löwen u osmini finala. Ivano, koji je u karijeri napravio fenomenalne dosege, nikad još nije osvojio Ligu prvaka, a da se takvo što dogodi nakon svega, to bi tek bila čudesna priča.

Barca o svemu šuti, Balić šuti i inače, vjerojatno ne bi komentirao. Teško će se dogoditi, makar je istina i zvuči senzacionalno. Barca će vjerojatno Raulu olakšati Španjolsku ligu, dovesti nekoga, a u Europi Raule - izdrži.

Linker
20. travanj 2024 22:25